Zayıflama Diyeti Uygularken Sıkça Düşündüğüm Şeyler

Çarşamba 21:27
Hepimizin zayıflama sürecinde aklında benzer sorular var. Benim en büyük endişem, diyet yaparken yeterince beslenip beslenmediğim. Bazen kalori saymakla uğraşırken, sağlıklı beslenmeyi unutuyorum gibi hissediyorum. Ayrıca, diyet yaparken canım tatlılar çektiğinde ne yapmalıyım? Bu konuda önerilerinizi merak ediyorum. Sizler bu gibi durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Biraz motivasyon, biraz da deneyim paylaşımı iyi olabilir!

Bir de dışarıda yemek yerken sağlıklı seçimler yapmak zor olabiliyor. Restoranlarda sağlıklı alternatifler bulmakta zorlandığınız oluyor mu? Paylaşırsanız sevinirim! Diyet sürecinde karşılaştığınız en büyük zorluklar neler? Nasıl aştınız?
Bende de diyet yaparken kalori sayma takıntısı oluyordu, ama sonra sağlıklı beslenmenin daha önemli olduğunu fark ettim. Zaten bazen tatlı canım çektiğinde, küçük bir parça çikolata ya da meyve ile geçiştiriyorum. Hem tatlı ihtiyacımı karşılıyor hem de abartmamış oluyorum. Dışarıda yemek yerken sağlıklı alternatif bulmak zor, ama salata ya da ızgara seçenekleri her zaman iyi bir tercih oluyor. En büyük zorluk ise, sosyal ortamlarda diyet yaparken herkesin farklı şeyler yemesi. Ama kendi hedeflerimi hatırlayıp buna odaklanıyorum. Herkese bol şans!
Bende de diyet yaparken kalori sayma takıntısı oluyordu, ama zamanla bu işin sadece sayılara odaklanmakla olmayacağını anladım. Tatlı canım çektiğinde, yoğurt üzerine biraz bal veya meyve eklemeyi deniyorum, hem tatlı oluyor hem de sağlıklı. Dışarıda sağlıklı seçenek bulmak zor ama genelde sebze tabakları ya da ızgara tavuk iyi iş görüyor. En büyük zorluk, bazen motivasyonumu kaybetmek. O durumda, hedeflerimi hatırlamak ve kendime neden bu yolda devam ettiğimi hatırlatmak iyi geliyor. Herkese bol şans!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.