Zayıflama Diyeti: Karbonhidratları Kesmek Ne Kadar Doğru?

Çarşamba 20:51
Selam arkadaşlar! Son zamanlarda zayıflamak istiyorum ama sağlıklı beslenme konusunda kafam çok karışık. Karbonhidratları tamamen kesmek mi daha iyi, yoksa dengeli bir şekilde mi almak lazım? Ben genelde ekmek ve makarna tüketmeyi seviyorum, ama son zamanlarda bu yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum.

Bugün sadece sebze ve protein ağırlıklı bir gün geçirdim. Ama akşam üstü bir kaç dilim tam buğday ekmeği yedim. Bunu yaparken suçluluk duyuyorum ama aç kalmak da istemiyorum. Sizler karbonhidratları nasıl yönetiyorsunuz? Hangi yiyecekleri tercih ediyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Bende de aynı düşünceler vardı bir zamanlar. Karbonhidratları tamamen kesmek yerine dengeli almak daha mantıklı bence. Ben de ekmek ve makara severim, ama mümkünse tam buğday veya kepekli olanları tercih ediyorum. Ayrıca sebze ve proteinle birlikte yediğimde daha tok hissediyorum. Suçluluk duymaya gerek yok, aç kalmak da sağlıklı değil. Kendine biraz esneklik tanı bence, bu süreçte dengeyi bulmak önemli.
Bende de karbonhidrat konusunda kafam çok karışıktı. Tamamen kesmek yerine, ben de dengeli almak daha iyi diye düşünüyorum. Ekmek ve makarna sever biri olarak, tam buğday veya kepekli versiyonlarını tercih ediyorum. Sebzelerle birlikte yediğimde daha uzun süre tok kalıyorum. Suçluluk hissetme, aç kalmak sağlıklı değil zaten. Kendine biraz esneklik tanıman bence önemli, bu süreçte dengeyi bulmak şart.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.