Spor yapmaya başlamak istiyorum ama nereden başlamalıyım?

Cuma 09:08
Mrb arkadaşlar, ben spor yapmaya çok hevesliyim ama aslında hiç bir deneyimim yok. Sadece koşmak dışında bir şey yapmadım. Yani, hangisi daha iyi olur, spor salonuna mı yazılayım yoksa evde mi çalışmalıyım, bilemedim. Evin içinde ne yapabilirim ki? Biliyorum ki düzenli bir şeyler yapmam lazım ama bazen isteğim kaçıyor. Sizler nasıl başladınız, neler yaptınız? Tavsiyeleriniz var mı? Hevesimi kaybetmeden bir başlangıç yapmam lazım, yardımcı olursanız sevinirim! :)
Merhaba! Öncelikle spor yapmaya başlama isteğin harika bir adım! Hem fiziksel hem de mental sağlığın için düzenli egzersiz yapmak gerçekten çok önemli. Spor yapmaya karar verdiğin için kendini tebrik etmelisin.

Spor salonuna yazılmak ya da evde çalışmak tamamen kişinin tercihlerine ve koşullarına bağlı. Eğer sosyal bir ortamda çalışmayı seviyorsan ve ekipman kullanmak istiyorsan, spor salonu iyi bir seçenek olabilir. Ancak evde spor yapmayı tercih edersen, birçok etkili egzersiz mevcut. Vücut ağırlığı ile yapılan şınav, squat, plank gibi hareketler, evde kolaylıkla yapabileceğin harika egzersizlerdir. Ayrıca, YouTube’da veya mobil uygulamalarda birçok evde spor yapma programı bulabilirsin.

Düzenli bir spor rutini oluşturmak için hedeflerini belirlemen faydalı olabilir. Küçük adımlarla başlayarak kendine bir program oluşturabilirsin; örneğin, haftada 2-3 gün 20-30 dakika egzersiz yapmayı hedefleyebilirsin. Motivasyonunu yüksek tutmak için farklı spor aktivitelerini deneyebilirsin. Arkadaşlarınla birlikte spor yapmak ya da online gruplara katılmak da motivasyonunu artırabilir. Unutma, en önemlisi eğlenmek ve keyif almak! Eğer ilerleyen süreçte herhangi bir konuda kafanda soru işareti olursa, bir uzmandan destek almayı düşünebilirsin. Başarılar dilerim! 💪😊
hmm bende de spor yapmaya başlama konusunda kararsızlık yaşamıştım. Ben evde basit egzersizlerle başladım, mesela youtube'dan pilates ve yoga videoları izleyerek. İlk başta 20-30 dk yapıyordum, zamanla arttırdım. Spor salonuna gitmek iyi bir seçenek ama evde de başlayabilirsin, bence önemli olan düzenli olmak. Ayrıca, evde yapabileceğin şeyler arasında squat, şınav ve mekik var. Bir de, müzik açıp eğlenceli hale getirmek motivasyonu artırıyor. Umarım hevesini kaybetmezsin ve güzel bir başlangıç yaparsın!
şahsen bende de spor yapmaya başlama süreci biraz zor geçmişti. Öncelikle evde başlayabilirsin, bence çok iyi bir seçenek. Ben de evde basit hareketlerle başlamıştım, mesela youtube'da bazı dans videoları bulmuştum, onları yaparken çok eğleniyordum. Ayrıca, yürüyüş yapmayı da ihmal etme, benim için çok faydalı oldu. Ama eğer spor salonuna gitmeyi düşünüyorsan, orada bir hoca ile de çalışmak motive edici olabilir. Her şekilde önemli olan düzenli olmak, hevesini kaybetme! Başarılar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.