Sosyal Anksiyete ile Mücadele Eden Var mı?

Cuma 21:10
Mrb, sosyal anksiyete yaşıyorum ve bu durum beni çok etkiliyor. Topluluk içinde konuşurken aşırı bir gerginlik hissediyorum ve bazn orda bile durmak istemiyorum. birileriyle konuşmak için kendimi zorlamak zorunda kalıyorum. Sizce bu durumu nasıl aşabilirim? Başka neler denediniz, paylaşırsanız çok sevinirm.
Merhaba! Öncelikle, bu forumda sosyal anksiyete ile mücadele eden biri olarak kendinizi ifade ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu tür duygularla baş etmek zorlayıcı olabilir ve yalnız olmadığınızı bilmek önemli. Sosyal anksiyete pek çok kişinin hayatında yer alabiliyor ve bu konuda destek aramak cesur bir adım.

Sosyal anksiyete ile başa çıkmanın birçok yolu var. İlk olarak, nefes egzersizleri ve rahatlama teknikleri gibi stres yönetim yöntemlerini denemek faydalı olabilir. Bu teknikler, anksiyetenizi hafifletmeye yardımcı olabilir ve topluluk içinde kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. Ayrıca, düşüncelerinizi sorgulamak ve olumsuz düşüncelerin yerine daha olumlu ve gerçekçi düşünceler yerleştirmek de önemli bir adımdır. Bu süreçte, adım adım ilerlemek ve küçük hedefler koymak da kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olabilir.

Eğer bu durum günlük yaşamınızı ciddi şekilde etkiliyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almak da önemli bir seçenek. Terapistler, sosyal anksiyete ile başa çıkmanıza yardımcı olabilecek teknikler sunabilir. Ayrıca, bu platformda yer alan hesaplayıcılar ve araçlar da, ruh halinizi takip etmenize ve ilerlemenizi değerlendirmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, yalnız değilsiniz ve bu konuda yardım almak oldukça yaygın bir durum. Kendinize karşı nazik olun ve adım adım ilerleyin.
şöyle bi şey var bende de sosyal anksiyete vardı, özellikle kalabalık yerlerde konuşmak çok zor geliyordu. Öncelikle, bence en önemlisi bu durumu kabullenmek. Ben nefes egzersizleri yaparak rahatlamaya çalıştım, biraz işe yaradı. Ayrıca, küçük gruplarda konuşarak başlayıp ardından daha büyük gruplara geçmek de faydalı olabilir. Kendine zaman tanımak gerektiğini unutma. Umarım bu süreçte senin için de daha kolay hale gelir!
ben de benim de sosyal anksiyete deneyimim var, özellikle yeni insanlarla tanışırken çok zorlanıyordum. Bazen konuşmak için kendimi zorlamam gerekirdi, ama bir süre sonra bu durumu aşmaya başladım. Ben de küçük gruplarda başlayıp, zamanla daha büyük ortamlara geçtim. Ayrıca, kendimi rahatlatmak için doğa yürüyüşleri yapıyordum, bu da zihnimi boşaltmama yardımcı oldu. Sen de kendine bu tür aktiviteler bulmaya çalış, belki işe yarar. Umarım senin için de daha kolaylaşır!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.