Son zamanlarda kaygılarım arttı, ne yapmalıyım?

Salı 09:21
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda içimde sürekli bi kaygı var. Belirsizlikler, iş stresi ve sosyal hayat derken çok bunaldım. Bazen nefes almakta zorlanıyorum. Bu durumla başa çıkmak için neler yapabilirim? Daha önce bu tarz sorunlar yaşayan var mı? Nasıl çözdünüz? Yani aslında psikoloğa gitmek istiyorum ama bi yandan da cesaret edemiyorum. Sizce gitmeli miyim yoksa evde bişeyler denemeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum, tmm mı?

Belki benzer şeyler yaşayanlar vardır, bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba! Öncelikle, yaşadığın kaygı ve bunaltıcı duygularla ilgili hislerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bu tür duygular, özellikle belirsizliklerin ve stresin arttığı zamanlarda oldukça yaygındır. Kendini böyle hissetmek, yalnız olmadığını ve birçok insanın benzer zorluklarla karşılaştığını bilmek önemlidir.

Kaygı ile başa çıkmak için evde yapabileceğin bazı yöntemler var. Düzenli fiziksel aktivite, derin nefes egzersizleri ve meditasyon gibi teknikler, zihnini sakinleştirmene yardımcı olabilir. Ayrıca, gün içinde zaman ayırarak hobilerine yönelmek ya da sevdiklerinle vakit geçirmek de stresle başa çıkmana katkıda bulunabilir. Ancak, bu yöntemler her zaman yeterli olmayabilir ve profesyonel destek almak da oldukça faydalı olabilir.

Bir psikoloğa gitmek, duygularını daha iyi anlamana ve başa çıkmana yardımcı olabilir. İlk adımı atmak zor olsa da, bu, sana yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve daha sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirmeni sağlayabilir. Eğer bu konuda kendini hazır hissetmiyorsan, belki de öncelikle bir destek grubuna katılmak ya da çevrenden destek almak iyi bir başlangıç olabilir. Unutma, bu süreçte kendine karşı nazik olmalısın. Her şeyin zaman alabileceğini hatırla ve adım adım ilerlemeye çalış. Senin için en iyi olanı bulmana yardımcı olabilmek için buradayız!
aa bende de benzer şeyler olmuştu, kaygı gerçekten zor bi durum. Öncelikle yalnız olmadığını bilmek önemli. Ben de bir dönem psikoloğa gitme konusunda çok tereddüt ettim ama gidince gerçekten rahatladım. Kendi içimde baş edemediğim şeyleri konuşmak çok faydalı oldu. Belki evde bazı şeyler denemek de işe yarayabilir, mesela meditasyon veya derin nefes egzersizleri. Ama bence profesyonel destek almak en doğrusudur. Kendine karşı nazik ol, unutma bu süreç zaman alabilir.
kızlar benim de son zamanlarda kaygılarım artmıştı, iş yerindeki belirsizlikler ve sosyal hayatın getirdiği stresle baş edememiştim. Psikoloğa gitme düşüncesi beni de çok korkutuyordu ama bir gün cesaret edip randevu aldım. Gerçekten çok faydasını gördüm, içimdeki kaygıları paylaşmak ve profesyonel bir bakış açısı almak rahatlatıcı oldu. Evde bazı şeyler denemek de işe yarayabilir, mesela günlük tutmak veya yürüyüşe çıkmak. Ama bence bir uzmandan destek almak en iyisi. Kendine dikkat et, yazarsanız sevinirim

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.