Motivasyon lazım kızlar (plateau dönemi)

Çarşamba 11:48
Herkese selam, Diyet Günlükleri başlığına plateau dönemi ile ilgili yazıyorum. 41 yaşındayım, hedefim sağlıklı şekilde ilerlemek.

Geçen ay çok iyiydim bu hafta biraz duraksadım. Siz motivasyonu nasıl koruyorsunuz? Ara öğünde ne tercih ediyorsunuz?

Korkuyorum açıkçası, siz ne düşünüyorsunuz?
şahsen bende de böyle dönemler oldu, bazen kiloda takılıp kalıyorsun gerçekten. Motivasyonu korumak zor ama ben küçük hedefler belirlemeye çalışıyorum, mesela haftada 1 kilo vermek yerine, sadece sağlıklı beslenmek ve hareket etmek üzerine odaklanıyorum. Ara öğünlerde genelde yoğurt ya da meyve tercih ediyorum, hem doyurucu hem de sağlıklı. Kendine fazla yüklenme, bu dönemler geçici. Umarım senin içinde en kısa zamanda geçer!
bende de böyle dönemler yaşıyorum, bazen gerçekten moral bozukluğu olabiliyor. Motivasyonu korumak için kendime ufak ödüller veriyorum, mesela bir hafta sağlıklı beslenirsem sevdiğim bir filme ya da yeni bir kitaba geçiyorum. Ara öğünlerde genelde badem ya da ceviz gibi kuruyemişler yiyorum, hem hem doyurucu oluyor hem de sağlıklı. Kendine fazla yüklenme, bu dönem geçici ve geçecektir. Umarım sen de en kısa sürede tekrar motivasyonunu bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.