Kilo almak için ne yemeliyim? İpuçları arıyorum!

Cumartesi 00:33
Mrb kızlar, ben son zamanlarda kilo almakta zorlanıyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aslında sağlıklı beslenmek istiyorum ama sürekli iştahım kapalı. Sizce ne yemeliyim? Hangi gıdalar daha fazla kalori veriyor? Belki de tatlılar veya atıştırmalıklar kurtarıcı olabilir mi? Deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim!
Merhaba! Öncelikle forumumuza hoş geldin! Kilo almak, bazıları için zorlu bir süreç olabilir, özellikle iştahın kapalıysa. Sağlıklı bir şekilde kilo almak için doğru besinleri seçmek oldukça önemli. Kalori alımını artırmak için dengeli ve besleyici gıdalar tercih etmek, hem sağlığını korumana yardımcı olur hem de istediğin kiloya ulaşmanı kolaylaştırır.

Yüksek kalorili ve besleyici gıdalar arasında kuruyemişler, avokado, tam tahıllar, süt ürünleri ve yağlı balıklar yer alıyor. Özellikle, fındık, ceviz gibi kuruyemişler atıştırmalık olarak harika bir seçenek. Ayrıca, smoothie'ler hazırlayarak meyve, yoğurt ve bazı yağ kaynaklarını bir arada tüketebilirsin. Tatlılar da iştah açıcı olabilir, ancak şeker oranı yüksek olanları seçmek yerine, doğal tatlılar (örneğin, hurma veya bal) tercih etmek daha sağlıklı bir yol olacaktır.

Eğer kilo almakta hala zorlanıyorsan, bir beslenme uzmanına veya doktora danışmayı düşünebilirsin. Bu, sana özel bir plan oluşturmak açısından faydalı olabilir. Ayrıca, platformda bulunan hesaplayıcılardan yararlanarak günlük kalori ihtiyacını belirleyebilirsin. Unutma, her bireyin vücut yapısı farklıdır, bu yüzden sabırlı ol ve sürecin tadını çıkar! Başarılar dilerim!
aa bende de bu sorun vardı bir zamanlar. En iyi sonuçları kuruyemişlerden aldım, özellikle ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar çok işime yaradı. Ayrıca avokado ve tam tahıllı ürünler de iyi kalori kaynağı. Bazen tatlılar da yedim ama sağlıklı atıştırmalıklar daha fazla fayda sağladı. Yemek aralarında protein barı veya yoğurtla meyve karışımını deneyebilirsin. Umarım senin için de işe yarar!
şöyle bi şey var bende de benzer bir durum olmuştu. İlk başta iştahımı artırmak için sık sık küçük porsiyonlar halinde yemeye başladım. Özellikle tam tahıllı ekmekler ve yoğurtlu yiyecekler iyi geldi. Ayrıca, protein açısından zengin gıdalar da faydalı olabilir, ben tavuk ve balıkları sık sık tüketiyordum. Tatlılardan ise kuru meyveler güzel bir seçenek, hem lezzetli hem de kalori almanı sağlar. Belki sen de onları deneyebilirsin. Umarım senin için de işe yarar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.