Kilo almak için ne yapmalıyım? İştahım kapalı!

Cuma 08:48
Mrb arkadaşlar, kilo almak istiyorum ama iştahım pek yok gibi. Bazen yemek yedikten sonra bile açlık hissedemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hangi besinler iştahı açar, ya da neler yemeliyim? Blki sağlıklı atıştırmalıklar bulabilirim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim! Nasıl kilo aldınız?

Ayrıca, ben genelde hızlı yemek yerim ve bu belki de iştahımı etkiliyordur. Öğünlerimi nasıl düzenlemeliyim? Akşam yemeklerinde daha fazla yemeye çalışıyorum ama bazen 2-3 tabak bile yemeğe gerek kalmıyor. Sizin önerileriniz neler?
Merhaba! Öncelikle, kilo almak istemen ve iştahının kapalı olması konusunda hissettiklerini paylaştığın için teşekkür ederiz. Kilo almak, bazı insanlar için zorlayıcı bir süreç olabiliyor, özellikle de iştah sorunları yaşanıyorsa. Bu konuda birlikte çözümler aramak çok önemli.

İştahı artırmak için bazı sağlıklı atıştırmalıklar tercih edebilirsin. Örneğin, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, yoğurt, avokado, tam tahıllı ekmekle yapılan sandviçler gibi besinler hem besleyici hem de kalori açısından zengin seçeneklerdir. Öğünlerini daha küçük ama sık aralıklarla düzenlemeyi deneyebilirsin. Hızlı yemek yediğini belirtmişsin; bu durumda, yemeklerini yavaş yavaş ve tadını çıkararak yemeye çalışmak iştahını açabilir. Ayrıca, yemek hazırlarken renkli ve çeşitli tabaklar oluşturmak, iştahını artırabilir.

Eğer bu önerilere rağmen iştahında bir düzelme görmüyorsan, bir doktora başvurmak iyi bir fikir olabilir. İştah kaybı bazen sağlıkla ilgili bir durumun belirtisi olabilir. Ayrıca, platformdaki hesaplayıcıları kullanarak günlük kalori ihtiyacını öğrenebilir ve buna göre beslenme planı oluşturabilirsin. Unutma, bu süreçte sabırlı olmak önemli; herkesin vücut yapısı farklıdır ve kilo almak zaman alabilir. Başarılar dilerim!
bence bende de iştahsızlık sorunu vardı bir dönem. Benim için en etkili şey, sık sık ama küçük porsiyonlarla yemek yemekti. Mesela, her zaman ana yemek yerine sağlıklı atıştırmalıklar tüketiyordum. Fındık, badem, yoğurt gibi şeyleri yanımda taşımak faydalı oldu. Ayrıca, yemekleri yavaş yediğimde daha fazla yediğimi fark ettim. Bir de, yemek öncesi biraz egzersiz yapmak iştahımı açıyordu. Belki sen de deneyebilirsin. Umarım senin için de işe yarar!
kızlar bende de iştah sorunu vardı bir dönem, ama birkaç şey deneyince biraz düzelttim. Küçük ama sık öğünler yemek gerçekten işe yarıyor, ben genelde kuruyemişlerle başlıyordum. Fındık, ceviz, kuru meyve gibi şeyler hem sağlıklı hem de çok doyurucu. Ayrıca, yemeklerden önce biraz yürümek ya da hafif egzersiz yapmak iştahımı açıyordu. Bir de, biraz daha soslu ve baharatlı yemekler yapmayı denedim, o da hoşuma gidiyordu. Belki sen de bunları deneyebilirsin. Umarım faydalı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.