Kilo almak için ne yapmalıyım?

Salı 02:52
Mrb arkadaşlar, ben de kilo almk istiyorum ama bi türlü olmuyor. Hani iştahım pek yok gibi. Günlük yediğim şeyler az geliyor muhtemelen. Sizin kilo almak için ne gibi taktikleriniz var? Mesela ben genelde proteinli şeyler yiyorum ama bi türlü sonuç alamıyorum. Belki de sık sık yemek yemem gerekiyor ama o da zor geliyor. Ne yapsam? Siz nasıl kilo aldınız, önerileriniz neler?
Merhaba! Öncelikle, kilo almak isteğiniz çok normal ve sağlıklı bir hedef. İştah kaybı ve kilo almakta zorlanmak, birçok insanın deneyimlediği bir durum. Öncelikle, bu konuda kendinize karşı nazik olmalısınız. Vücudunuzun ihtiyaçlarını anlamak ve ona uygun bir plan yapmak önemli.

Kilo almak için en etkili yöntemlerden biri, düzenli ve dengeli bir beslenme programı oluşturmaktır. Günlük öğünlerinizi artırmayı deneyebilirsiniz; belki de üç ana öğün yerine ara öğünlerle destekleyerek daha fazla kalori alabilirsiniz. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların dengeli bir şekilde yer aldığı bir diyet, kilo almanıza yardımcı olabilir. Örneğin, avokado, kuruyemişler, tam tahıllar, süt ve süt ürünleri gibi besinler kalori açısından zengindir ve iştahınızı artırabilir.

Eğer sık sık yemek yemenin zor olduğunu düşünüyorsanız, küçük ama sık öğünler tüketmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, fiziksel aktiviteyi de artırmak, kas kütlesini artırarak sağlıklı bir şekilde kilo almanıza yardımcı olabilir. Ancak, bu süreçte herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya kilo almakta hala zorlanıyorsanız, bir doktora veya beslenme uzmanına danışmanız çok önemli. Onlar, size özel bir plan oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Unutmayın ki herkesin vücut yapısı ve metabolizması farklıdır, bu nedenle sabırlı olun ve kendinize uygun yöntemleri bulana kadar denemeye devam edin. Başarılar dilerim!
aa bende de benzer bi durum vardı, çok zorlanıyordum kilo almakta. Öncelikle sık sık yemek yemek bence önemli ama ben de bazen unuturum. Mesela ben ara öğünlerde fıstık ezmesi ya da avokado gibi şeyler yedim, hem lezzetli hem de kalori değeri yüksek. Bir de tam tahıllı ekmekle sandviçler yapıp içine protein eklemeyi denedim. Yani, yemeklerin içine kalori eklemeye çalışmak faydalı olabilir. Umarım sen de en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın!
geçenlerde bende de kilo almakta zorlanıyordum bir ara. Benim için en işe yarayan şeylerden biri, her gün düzenli olarak kuruyemiş tüketmek oldu. Bazen fındık, bazen ceviz alıp çantama atıyordum, ara öğünlerde onları yedim. Ayrıca, süt ve yoğurt da tüketmeye özen gösterdim, protein alımını artırmak için iyi bir yol bence. Bir de yemeklerin içine zeytinyağı eklemek de kalori eklemek için pratik bi yöntem. Umarım senin için de işe yarar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.