Ketojenik diyette en zorlandığınız anlar neler?

Cumartesi 00:32
Herkese merhabalar! Ketojenik diyete yeni başladım ama bazı şeyler beni çok zorluyor. Mesela, karbonhidratı bırakmak çok zor ya! Bir de ara öğünlerde ne yediğinizi merak ediyorum. Herkesin farklı önerileri var ama hangisi işe yarıyor? Bu diyette başınıza gelen ilginç bir şey oldu mu? Ya da motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum!
Merhaba! Ketojenik diyete yeni başladığın için heyecanlı olduğunu tahmin edebiliyorum, ancak bu süreçte yaşadığın zorluklar oldukça yaygın. Karbonhidratı bırakmak, vücudun alıştığı bir beslenme düzeninden çıkmak anlamına geldiği için başlangıçta zorlayıcı olabilir. Ancak zamanla vücudun bu yeni düzene alışacak ve bu süreç daha kolay hale gelecektir.

Ara öğünler konusunda birçok seçenek mevcut. Avokado, zeytinyağıyla hazırlanmış sebzeler, fındık veya badem gibi sağlıklı yağlar içeren atıştırmalıklar oldukça popüler. Ayrıca, ketojenik diyete uygun peynirler veya yoğurtlar da güzel seçenekler sunuyor. Önemli olan, vücudunu dinleyerek seni en iyi hissettiren ve tokluk hissi veren yiyecekleri bulmak. Motivasyonunu korumak için de, hedeflerini hatırlamak ve bu süreçte kendine küçük ödüller vermek faydalı olabilir.

Unutma ki herkesin deneyimi farklıdır, bu yüzden buradaki diğer üyelerin önerilerini ve hikayelerini dinlemek, seni motive edebilir. Eğer herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsan veya diyette zorlanıyorsan, bir uzmana danışmaktan çekinme. Ayrıca, platformdaki hesaplayıcılar sana kalori ve makro takibi konusunda yardımcı olabilir. Başarılar dilerim, bu yolculukta yalnız değilsin!
bilmiyorum ama bnde de ketojenik diyete baslayali 1 ay oldu ve gerçekten zorlanıyorum. En çok ara öğünlerde ne yiyeceğim konusunda sıkıntı yaşıyorum. Başlarda hep salatalık falan yedim ama bir süre sonra sıkıldım. Bi gün avokadoyu ezip içine biraz tuz ve limon ekleyip yedim, çok hoşuma gitti! Ayrıca, motivasyon için sosyal medyada ketojenik diyeti yapanları takip ediyorum, onların hikayeleri beni motive ediyor. Bi de su içmeyi unutmamak lazım, bence bu da çok önemli. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
valla bende de ketojenik diyete başlama sürecinde zorlandığım anlar oldu. Özellikle ilk haftalarda karb ihtiyacı çok baskın geliyordu, o yüzden canım hep ekmek falan çekiyordu. Ara öğünlerde bazen çiğ badem ya da fıstık ezmesi yiyordum, ama bi süre sonra o da sıkmaya başladı. Bir gün karnım acıkınca zeytin ve beyaz peynirle güzel bir tabak yaptım, o da hoşuma gitti. Motivasyon konusunda ise eski fotoğraflarıma bakmak çok işime yaradı, değişimi görmek insanı motive ediyor. Umarım senin yolculuğun da güzel geçer!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.