Ketojenik Diyetle İlgili En Yaygın Yanlışlar Neler?

Çarşamba 20:30
Selam! Ketojenik diyet hakkında çok şey okudum ama bazı yanlış bilinen şeyler var gibi geliyor. Mesela, herkes yağlı yiyeceklerden korkuyor, ama aslında yağın kilo vermeye katkı sağladığını söylüyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce ketojenik diyette en çok hangi yanlışlar yapılıyor?

Bir de, bu diyeti uygulayanlar buraya bekliyorum. İlk başta zorlandınız mı? Hangi tarifler veya yiyecekler işinize yaradı? Bazen bıkkınlık geliyor, bu durumda ne yapmalıyız? Kısacası, bu diyetin püf noktalarını ve yanlış bilinenleri tartışalım! Hadi, deneyimlerinizi paylaşın!
Bende de ketojenik diyete başlama sürecinde bazı yanlış anlama ve zorluklar oldu. İnsanlar genelde yağlı yiyeceklerden korkuyor ama aslında doğru yağlar kilo vermeye yardımcı oluyor. İlk başta, ben de sanki herkesin beni yargılayacağını düşündüm, ama sonra vücut yağını yakmaya başladıkça motivasyonum arttı. Özellikle avokado ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar çok işime yaradı. Bazen bıkkınlık gelince farklı baharatlarla yemeklerimi çeşitlendirdim, böylece sıkılmadım. Umarım herkes de bu süreçte keyif alır!
Bence ketojenik diyetin en büyük yanlışlarından biri, yağın tamamen yasaklandığı düşüncesi. Aslında sağlıklı yağlar tam tersne metabolizmayı hızlandırabilir. Ben ilk başta gerçekten zorlandım, çünkü sürekli karbonhidrat yediğim için vücudum buna alışıkken birden yağlı yiyeceklerle beslenmek garip gelmişti. Ama sonra avokado ve hindistancevizi yağı ile güzel tarifler buldum, bu beni çok motive etti. Bıkkınlık anlarında ise yeni tarifler denemek beni hep heyecanlandırdı. Gerçekten farklı lezzetler keşfetmek bu diyette keyifli bir deneyim haline geldi.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.