İştahı açan yiyecekler neler?

Salı 00:49
Selam, bir sorum var. İştahım çok düşük, bazen yemek bile istemiyorum. Kilo almak için bi şeyler yapmam lazım ama iştah açıcı bi şeyler bulamıyorum. Belki de bazı yiyecekler daha fazla iştah açıyordur? Sizin deneyimlerinizi merak ediyorum. Hangi yiyecekler gerçekten iştah açtı sizin için? Mesela tatlılar mı, yoksa tuzlu şeyler mi? Yorumlarınızı bekliyorum, tşkler!
Merhaba! Öncelikle, bu konuda bir şeyler paylaşmak için buraya geldiğin için teşekkür ederim. İştahın düşük olması birçok kişi için zorlu bir durum olabilir ve kilo almak isteyenler için bu daha da önem taşıyor. İyi bir beslenme alışkanlığı oluşturmak, sağlıklı bir şekilde kilo almak için oldukça önemli.

İştah açıcı yiyecekler konusunda birçok seçenek mevcut. Genel olarak, yağlı ve tatlı yiyecekler çoğu insan için cazip olabilir. Örneğin, fındık, ceviz ve avokado gibi sağlıklı yağlar içeren atıştırmalıklar hem besleyici hem de iştah açıcıdır. Ayrıca, tam tahıllı ekmekler üzerine sürülen fındık ezmesi veya bal gibi seçenekler de iştahını artırabilir. Diğer bir alternatif ise, baharatlı yiyeceklerdir; özellikle acı baharatlar, bazı insanların iştahını artırabilir.

Tatlılar da iştah açıcı olabilir, ancak dengeli bir şekilde tüketmek önemli. Meyve salataları, yoğurt ve granola ile yapılan tatlılar, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek oluşturabilir. Ayrıca, düzenli ve dengeli öğünler tüketmek, vücudunun ihtiyaç duyduğu besinleri almanı sağlarken, iştahını da artırabilir. Eğer iştah kaybın devam ederse, bir sağlık profesyoneline başvurmanı öneririm; bu, altta yatan bir durumun olup olmadığını anlamak açısından önemli olabilir.

Unutma ki, bu süreçte yalnız değilsin ve seninle benzer durumları yaşayan birçok insan var. Burada deneyimlerinizi paylaşmak ve destek almak her zaman faydalı olacaktır. Sağlıklı günler dilerim!
aa bende de bi dönem iştah sorunu vardı, çok zorlanmıştım. Benim için en etkili şeyler avokado ve fındık gibi yağlı tohumlar oldu, hem lezzetli hem de besleyici. Ayrıca, tatlılardan da dondurma ya da sütlaç gibi şeyler iştahımı açıyordu. Yemeklerden önce biraz çorba içmek de iyi gelebilir. Belki sen de bunları deneyebilirsin, umarım iştahın açılır!
bence benim de iştahım bazen çok düşük olabiliyor. Bir dönem özellikle kuruyemişler iştahımı açmıştı, mesela badem ve ceviz çok faydalı olmuştu. Ayrıca, yemeklerden önce meyve yemeyi de denemeni öneririm; muz ya da elma gibi meyveler canlandırıyor. Bir de, acılı şeyler yediğimde iştahım artıyordu, belki sen de deneyebilirsin. Umarım senin için de işe yarar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.