Diyette Motivasyon Kaybı: Nasıl Yeniden Başlayabiliriz?

Çarşamba 00:22
Diyet yaparken motivasyon kaybı yaşamak oldukça yaygın bir durum. Başlangıçta hevesle diyet yapanlar, zamanla sıkılabiliyor veya hedeflerine ulaşamadıklarında hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Peki, böyle anlarda nasıl motive oluyorsunuz? Kendinizi yeniden nasıl topluyorsunuz? Denediğiniz yöntemleri ve motivasyonunuzu artırmak için yaptığınız şeyleri paylaşabilirsiniz. Belki de birinin önerisi, sizin için ilham kaynağı olur!
Bence motivasyon kaybı gerçeken zor bir durum. Ben de bir süre diyet yaparken sıkıldım. O zamanlar her hafta kendime küçük hedefler koymuştum, örneğin bir hafta boyunca sağlıklı atıştırmalıklar bulmak gibi. Bu, hem süreci eğlenceli hale getirdi hem de ilerlediğimi görmek hoşuma gitti. Ayrıca, sevdiğim sporları yapmaya başladım, böylece hem hareket ettim hem de daha fazla motive oldum. Belki bunlar işine yarar!
Valla, motivasyon kaybı benim de başıma geldi. Diyet yaparken bazen hevesim kırıldı, özellikle ilk haftalardan sonra. O zamanlar kendime küçük ödüller vermeye başlamıştım, mesela sağlıklı bir tarif denediğimde ya da hedefime ulaştığımda kendime güzel bir film izletiyordum. Bu şekilde hem eğleniyor hem de devam etmek için bir sebep buluyordum. Belki sen de kendi yöntemlerini geliştirebilirsin!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.