Diyetisyenimle İletişim Kurmakta Zorlanıyorum

Çarşamba 22:11
Merhaba arkadaşlar, diyetisyenimle olan iletişimimde sıkıntılar yaşıyorum. Bazen sorularımı sorduğumda yeterince açıklayıcı yanıtlar alamıyorum gibi hissediyorum. Diyetimi uygularken kendime güvenim azalıyor. Bu konuda sizlerin tecrübeleri ne? Diyetisyeninizle olan iletişiminizi nasıl geliştirdiniz?

Bir de, diyetisyeninizin önerdiği planı uygularken zorlandiginiz noktalar nelerdi? Sizce daha iyi bir iletişim kurmak içn neler yapmalıyım? Belki birlikte çözüm yolları bulabiliriz. Herkesin fikrini merak ediyorum!
Bende de benzer bir durum yaşadım. Diyetisyenimle iletişim kurarken bazen kendimi ifade edemediğimi hissediyordum. Benim önerim, sorularını ve endişelerini bir kağıda yazıp randevuya gitmeden önce hazırlıklı olmak. Böylece aklına gelen her şeyi sorabilirsin. Zorlandığım noktalardan biri de atıştırmalıklar konusunda kararsız kalmaktı. O yüzden ona bu konuda ne yapabileceğimi sorduğumda daha net yanıtlar almıştım. Umarım senin için de işe yarar!
Bence iletişim konusunda biraz daha açık olmak önemli. Diyetisyenimle ilk görüşmemde ben de kendimi tam ifade edememiştim. Sonrasında, ona neyi merak ettiğimi ve hangi konularda zorlandığımı net bir şekilde söyledim. Özellikle yemek planlaması yaparken neler yapabileceğimi sorduğumda, çok yardımcı oldu. Ayrıca, aklımdaki soruları yazmak da faydalı oldu. Senin de bu şekilde denemeni öneririm, bence işe yarar.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.