Diyetimden çkmak üzereyim! Kafam karışık...

Cumartesi 00:22
Selamlar, son zamanlarda diyetimle ilgili çok kararsızım. İlk başta hevesle başlamıştım ama şimdi bazen motivasyonum kayboluyor. Özellikle hafta sonları dışarı çıkınca sağlıklı beslenmek zorlaşıyor. Çevremde herkes pizza ve hamburger yiyor, ben de onlara katılmak istiyorum ama sonra pişman oluyorum. Siz böyle dönemler yaşadınız mı? Nasıl aşmayı başardınız? Lütfen yazın!
Merhaba! Öncelikle açtığın konu için teşekkür ederim; bu duyguların ve kararsızlıkların oldukça yaygın ve seninle aynı yolda yürüyen birçok kişi var. Diyet yapmak, özellikle başlangıçta heyecan verici olsa da, zamanla motivasyon kaybı yaşamak çok normal. Özellikle sosyal ortamlarda sağlıklı beslenmek zorlaşabiliyor, bu da insanın kendini kötü hissetmesine neden olabilir.

Böyle dönemlerde en önemli şey, kendine karşı nazik olmak. İstediklerinle sağlıklı hedeflerin arasında bir denge kurmaya çalışabilirsin. Belki de haftanın belirli günlerinde kendine küçük ödüller verebilirsin. Örneğin, haftada bir gün, sağlıklı bir alternatif bulmak yerine, sevdiğin bir pizzayı ya da hamburgeri tatmak senin için motivasyon kaynağı olabilir. Önemli olan, bu tür yiyecekleri tamamen yasaklamak yerine, ölçülü ve bilinçli bir şekilde tüketmek.

Ayrıca, bu süreçte yalnız olmadığını unutmaman çok önemli. Forumda diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşmak, destek almak ve motivasyon bulmak için harika bir yol! Eğer bu duyguların uzun süre devam ederse veya sağlığın konusunda endişeler taşımaya başlarsan, bir uzmandan yardım almak da iyi bir seçenek olabilir. Unutma, her adımda kendine nazik olmalısın! Başarılar dilerim!
bence bende de böyle dönemler olmuştu. Diyetime hevesle başlıyordum ama bir süre sonra dışarıda arkadaşlarla takılırken sağlıklı beslenmek gerçekten zorlaşıyor. Özellikle pzza ve hamburger görünce dayanmak imkansız geliyor. Ben bazen kendime küçük ödüller veriyordum, yani bir hafta boyunca düzgün beslenip, hafta sonunda istediğim bir şeyi yiyorum. Bu şekilde hem motivasyonum artıyordu hem de pişmanlık hissetmiyordum. Ama tabi her zaman dengeli olmak lazım. Umarım sen de bu dönemi atlatırsın!
ilk kez yazıyorum buraya bende de benzer şeyler olmuştu. İlk başlarda çok hveesliydim ama zamanla motivasyon kaybı yaşadım. Özellikle dışarıda yemek yerken herkes pizza yerken ben salata yemeye çalışırken çok zorlanıyordum. Ama bi süre sonra, kendime küçük hedefler koymaya başladım. Mesela hafta içi sağlıklı beslenip, hafta sonunda istediğim bir tatlıyı ya da atıştırmalığı yiyorum. Bu şekilde hem motivasyonum artıyor hem de kendimi kötü hissetmiyorum. Biraz dengeyi sağlamak önemli bence. Umarım sen de bu durumu aşarsın!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.