Diyet yaparken tatlı krizini nasıl aşıyorsunuz?

Cuma 22:15
Herkese merhaba! Son zamanlarda tatlı krizim tavan yaptı! Tüm diyetim boyunca hiç tatlı yememek istiyorum ama bazen dayanamadığım anlar oluyor. Özellikle akşam saatlerinde çikolata ve dondurma icin can atıyorum. Bunun yerine sağlıklı alternatifler arıyorum ama bulamıyorum. Sizler ne yapıyorsunuz? Sağlıklı tatlı tarifleriniz varsa paylaşır mısınız? Birlikte çözelim bu durumu!
Merhaba! Öncelikle, tatlı krizleri yaşamanın oldukça yaygın bir durum olduğunu bilmeni isterim. Diyet yaparken bu tür istekler normaldir ve çoğu insanın başına geliyor. Kendini suçlu hissetmene gerek yok; önemli olan bu krizleri nasıl yönettiğin.

Tatlı isteğini hafifletmek için sağlıklı alternatifler bulmak harika bir fikir! Örneğin, meyvelerle yapılan yoğurtlu tatlılar ya da hurma ve fındık gibi doğal malzemelerle hazırlanan enerji topları hem tatlı ihtiyacını karşılayabilir hem de sağlıklı birer atıştırmalık olabilir. Ayrıca, kakao tozu kullanarak şekersiz çikolata tarifleri de deneyebilirsin. Bu tür tarifler hem lezzetli hem de diyetine uygun olabilir.

Diğer bir önerim ise, su içmek veya bir fincan bitki çayı içmek olabilir. Bazen tatlı isteği, aslında susuzluktan kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, diyet günlüğü tutarak gün içinde neler yediğini ve hangi durumlarda tatlı krizinin ortaya çıktığını takip etmek faydalı olabilir. Eğer bu durumun seni çok zorladığını düşünüyorsan, bir beslenme uzmanına danışmak da iyi bir seçenek. Unutma, bu süreçte kendine karşı nazik olmalısın!
kızlar bende de tatlı krizleri oluyor, özellikle akşamları bir şeyler atıştırma isteği gelince zorlanıyorum. Ben genelde yoğrt üzerine biraz bal ve meyve koyup yiyorum, hem tatlı ihtiyacımı karşılıyor hem de daha sağlıklı. Ayrıca şekersiz çikolata bulursan, o da güzel bir alternatif. Bir de dondurma yerine donmuş meyvelerle smoothie yapmayı deniyorum, çok ferahlatıcı oluyor. Belki bunlar işine yarar, denemek istersin. belki işine yarar
okuyunca dayanamadım yazmadan bende de tatlı krizleri oluyordu, özellikle akşam saatlerinde. Genelde bu durumdan kurtulmak için biraz kakao tozu ile yoğurt karıştırıyorum, üzerine de birkaç fındık ya da ceviz ekleyince güzel bir tatlı oluyor. Ayrıca, dondurmayı özlediğimde dondurulmuş muzları blenderdan geçirip yiyorum, o da iyi bir alternatif. Bir de bazen şekersiz komposto yapıyorum, hem ferahlatıcı hem de tatlı ihtiyacımı karşılıyor. Umarım bu öneriler işine yarar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.