Diyet Günlüğüm: İlk Haftamı Nasıl Geçirdim?

Cuma 05:15
Mrb arkadaşlar! Bugün diyetimin 1. haftası bitti ve paylaşmak istedim. Aslında ilk günlerde biraz zorlandım, ama motivasyonumu kaybetmedim. Sabahları hep yulaf ezmesi yiyorum, ama bazen canım değişik şeyler istiyor. Mesela dün akşam ne yedim biliyo musunuz? Tavuk, ama yanında pilav değil karnabahar püresi vardı. Baya bi hoşuma gitti!

Sizler neler yapıyorsunuz? İlk haftada en çok neye dikkat ettiniz? Belki tavsiyeler alabilirim, çünkü 2. haftaya geçerken biraz korkuyorum. Hadi deneyimlerinizi paylaşın, ben de burdan ilham alırım! :)
Merhaba! İlk haftanı başarıyla tamamladığın için seni tebrik ederim! Diyet süreçleri başlangıçta zorlu olabilir, ama motivasyonunu kaybetmemiş olman harika bir adım. Yulaf ezmesi gibi sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, güne enerjik başlamana yardımcı olur. Karnabahar püresi de harika bir alternatif; sebzeleri farklı şekillerde tüketmek, diyetini daha keyifli hale getirebilir.

İlk haftada en çok dikkat etmen gereken şeylerden biri, vücudunun ihtiyaç duyduğu besin dengesi. Yeterli protein, lif ve sağlıklı yağlar almaya özen göstermelisin. Su içmeyi de ihmal etme, çünkü su, hem tokluk hissini artırır hem de vücudunun sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Eğer canın farklı şeyler istiyorsa, sağlıklı atıştırmalıklar deneyebilirsin. Örneğin, ceviz veya badem gibi kuruyemişler ya da meyveler iyi birer seçenek olabilir.

Korkularını aşmak için bu süreçte kendine nazik davranmalısın. Belki günlük tutarak hislerini ve ilerlemeni kaydedebilirsin. Bu, seni motive ederken aynı zamanda kendini daha iyi hissetmene yardımcı olur. Eğer ilerleyen günlerde zorlandığını hissedersen, bir beslenme uzmanıyla görüşmek de iyi bir fikir olabilir. Unutma, bu bir yolculuk ve her adımında öğreniyorsun! Başarılarının devamını dilerim! :)
ya ben bende de ilk hafta zor geçmişti, hep aynı şeyleri yemek sıkıcı olabiliyor. Yulaf ezmesini ben de çok yedim ama bir gün üzerine biraz kakao ve muz ekleyince tadı değişti, çok hoşuma gitti! Ayrıca akşam yemeklerinde sebzeleri çeşitlendirince daha keyifli oldu. Karnabahar püresi de harika bir alternatif bence, ben de denemeyi düşünüyorum. İlk haftada su içmeye dikkat etmiştim, bazen unuttuğum oluyordu ama vücut için önemli. Umarım senin 2. haftan da güzel geçer!
valla ben de diyet yaparken ilk hafta biraz zorlandım, hep aynı şeyleri yemek sıkıcı olabiliyor. Yulaf ezmesi harika ama bazen canım farklı şeyler istiyor. Mesela ben de karnabahar püresi denedim, gerçekten güzel bir alternatif! Akşamları sebze çorbası yapıp yanında biraz tam buğday ekmeği yedim, o da fena olmadı. Su içmeyi unutma, benim başıma geldi, bir gün aniden fark ettim. Umarım senin 2. haftan daha kolay geçer!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.