Diyet Günlüğü: 2. Haftanın Zorlukları ve Motivasyon Yöntemleri

Salı 22:55
Merhaba arkadaşlar! Diyetimin ikinci haftasına girdim ve bu hafta biraz daha zorlayıcı geçti. Özellikle tatlı krizlerim artmaya başladı. Şekerden uzak durmak çok zor ama bunun yerine sağlıklı alternatifler bulmaya çalışıyorum. Mesela, yoğurt ve bal karışımı benim için güzel bir tatlı alternatifi oldu.

Sizler motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz? Tatlı krizleriyle başa çıkmak için önerileriniz var mı? Ayrıca, bu süreçte kendinize nasıl ödüller veriyorsunuz? Küçük mutluluklar yaratmak bence çok önemli! Deneyimlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum!
Bence tatlı krizleriyle başa çıkmak gerçekten zor, ama ben de bu süreçte birkaç şey denedim. Mesela, meyve tüketmeye başladım; özellikle muz ve elma çok işime yaradı. Onların tatlılığı biraz olsun tatlı ihtiyacımı karşılıyor. Kendime de küçük ödüller vermek için sağlıklı bir tarif deniyorum. Bu hafta bir avokado salatası yaptım, hem sağlıklı hem de lezzetliydi. Motivasyonu yüksek tutmak için küçük hedefler belirlemek bence de önemli. Umarım senin için de bu zor dönemler geçer!
Valla ben de bu tatlı krizlerini çok yaşıyorum, özellikle akşam saatlerinde dayanılmaz oluyor. Biraz şekerli bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyorum ama ben de yoğurt ve meyve karışımı yapıyorum; gerçekten güzel oluyor. Kendime ödül vermek için de bazen sağlıklı bir atıştırmalık alıyorum. Bu hafta fındık ve kuru kayısı karışımı yaptım, hem sağlıklı hem de keyifliydi. Motivasyonu korumak için kendime minik hedefler koyuyorum, bu gerçekten işe yarıyor. Umarım sen de bu süreçte kendini iyi hissedersin!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.