Dış görünüşümle ilgili endişelerimi nasıl aşabilirim?

Çarşamba 20:36
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda dış görünüşümle ilgili çok fazla endişe yaşamaya başladım. Sosyal medyada gördüğüm mükemmel bedenler, cildin pürüzsüzlüğü beni etkiliyor ve kendimi kötü hissettiriyor. Aslında biliyorum ki herkesin farklı bir bedeni var ama yine de bu düşüncelerden kurtulamıyorum. Sizler bu konuda ne yapıyorsunuz? Kendinizi nasıl kabul ettiniz? Belki de bazı tavsiyeleriniz vardır, paylaşmak ister misiniz?
Bence bu konuda yalnız değilsin, bende de böyle dönemler oldu. Sosyal medyada gördüğüm fotoğraflar beni de etkiliyordu ama zamanla kendimi kabul etmeyi öğrendim. Kendime daha çok odaklanıp, dış görünüşten ziyade sağlığım ve mutluluğuma yönelmeye başladım. Belki de sevdiğin bir aktiviteye yönelmek, spor yapmak ya da hobiler edinmek faydalı olabilir. Kendinle barışık olmanın en güzel yolu, içsel mutluluğu bulmak.
Bence bu işin en önemli kısmı, kendini sevmek ve kabullenmek. Ben de bir dönem sosyal medya yüzünden çok takılıyordum. Ama sonra fark ettim ki herkesin hayatı ve bedeni farklı. Kendime odaklanıp, dışarıda yürüyüşe çıkmak ve sevdiğim şeylerle uğraşmak bana çok iyi geldi. Herkesin güzelliği farklı bence, bu yüzden kendi güzelliğini bulmaya çalış. Umarım bu süreçte kendini daha iyi hissedersin.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.