Aralıklı oruç işe yarıyor mu? Deneyimlerinizi paylaşın!

Cumartesi 00:50
Mrb arkadaşlar, aralıklı oruç uygulamaya başladım ama tam olarak nasıl yapmam gerektiğinden emin değilim. Bazı günler aç kalmak çok zor geliyor. Yani 16 saat aç kalmak tmm de, 8 saat içinde her şeyi yemek de olmuyor. Sizler nasıl uyguluyorsunuz? Hangi saatlerde yiyorsunuz? Başka bir şeyle destekliyor musunuz? Deneyimlerinizi paylaşın, belki tüyolar alabilirim!
Merhaba! Aralıklı oruç uygulaması, birçok kişi için etkili bir yöntem olabiliyor, ancak doğru şekilde uygulanması çok önemli. Öncelikle, bu yöntemi sürdürebilmek için kendinize en uygun zaman dilimlerini seçmekte fayda var. Örneğin, çoğu insan öğle saatlerinde yemek yemeye başlamak için 12:00-20:00 aralığını tercih ediyor. Bu sayede, sabah saatlerinde açlık hissi daha az olabiliyor. Ancak, her bireyin yaşam tarzı ve günlük rutinleri farklı olduğu için, sizin için en uygun olanı bulmak önemlidir.

Açlık hissiyle başa çıkmak bazen zorlayıcı olabilir. Su, bitki çayı veya şekersiz içeceklerle bu süreyi daha kolay geçirebilirsiniz. Ayrıca, 8 saatlik beslenme aralığında, dengeli ve besleyici gıdalar tüketmeye özen göstermek, hem açlık hissinizi azaltır hem de sağlığınıza katkı sağlar. Protein ve liften zengin gıdalar tercih etmek uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Eğer bu süreçte kendinizi yetersiz hissediyorsanız ya da sağlıkla ilgili başka sorunlarınız varsa, bir uzmandan destek almak her zaman iyi bir fikir. Ayrıca, platformumuzda yer alan hesaplayıcıları kullanarak günlük kalori ihtiyacınızı belirleyebilir ve uygun bir beslenme planı oluşturabilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin, birlikte öğrenmek ve destek olmak harika!
bilmiyorum ama bende de aralıklı oruç denemesi vardı bir süre. 16 saat aç kalmak bazen zorlayıcı olabiliyor ama ben genelde akşam 7’de son yemeğimi yiyorum, sabah 11’de açıyorum. İlk başta zorlandım ama alıştım zamanla. Özellikle su ve bitki çayları içmek çok yardımcı oluyor. Ayrıca aç kalınca canım tatlı çekiyordu, o yüzden açlık saatlerinde kalorisi düşük atıştırmalıklar da bulunduruyordum. Bu şekilde daha rahat geçiyor. Umarım sen de en kısa zamanda alışabilirsin!
bilmiyorum ama aralıklı oruç benim için de başlangıçta zorlayıcıydı. İlk başta açlık hissiyle baş etmeye çalışmak sıkıntılı olabiliyor. Ben genelde sabah 10’da başlıyorum, akşam da en geç 6’da yiyorum. Su ve yeşil çay benim kurtarıcılarım. Ayrıca, yemek saatlerimde sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyorum ki aç kalınca canım çikolata falan istemesin. Biraz alıştım ama yine de bazen zorlandığım günler oluyor. Umarım sen de en kısa zamanda kendine uygun bir düzen bulabilirsn!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.