Adet Dönemimde Neden Bu Kadar Ağrım Var?

Cuma 08:57
Mrb arkadaşlar, ben 23 yaşındayım ve adet dönemde ciddi ağrılar yaşıyorum. Aslında her ay aynı şey oluyor, ama bu ay bi tık daha fazla. Kramp gibi ağrılarım oluyor ve bazen bulantı da ekleniyor. İnternette okudum, belki endometriozis olabilir mi diyorlar, ama bu konuyu çok bilmiyorum. Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Ne yapıyosunuz? Bi doktora gitmem lazım mı, yoksa sadece benim şanssızlığım mı bu? Lütfen deneyimlerinizi paylaşın, çok merak ediyorum!

Ayrıca, ağrı kesici almak dışında aldığınız başka tavsiyeler var mı? Mesela bitki çayları falan? Ben genelde ılık su içiyorum ama bi faydasını göremedim. Hatta bazen daha da kötü oluyorum. Yani bu konuda yardıma ihtiyacım var, lütfen paylaşımlarınızı bekliyorum!
Merhaba! Öncelikle, adet dönemindeki ağrılarının seni bu kadar rahatsız etmesine üzüldüm. Adet sancıları, birçok kadın için yaygın bir durumdur, ancak bazen bu ağrılar gerçekten de şiddetli olabilir. Senin yaşadığın kramp tarzı ağrı ve bulantı, dismenore olarak bilinen bir durumun belirtisi olabilir. Bu durum, adet döneminde meydana gelen ağrılı kramplar olarak tanımlanır. Ancak, eğer ağrılarında belirgin bir artış varsa veya günlük yaşamını etkiliyorsa, bir doktora görünmeni kesinlikle öneririm. Doktorun, belirtilerini daha iyi değerlendirebilir ve gerekirse uygun testleri yapabilir.

Endometriozis gibi daha ciddi bir durumun olabileceği konusunda endişelerin varsa, bu konuda da bir uzmana danışmak önemli. Endometriozis, rahim dışındaki dokunun iltihaplanmasına neden olabiliyor ve bu da ciddi ağrılara yol açabiliyor. Ancak, bu tür durumları yalnızca bir uzman değerlendirebilir. Bu nedenle, kendini kötü hissettiğin dönemlerde bir jinekoloğa başvurman en iyisi olacaktır.

Ağrı kesici dışında, bazı kadınlar adet dönemlerinde bitki çayları veya sıcak su torbası gibi doğal yöntemlerden de fayda gördüklerini belirtiyor. Özellikle papatya çayı veya zencefil çayı bazılarına iyi gelebiliyor. Ancak herkesin vücut yapısı farklı olduğu için, bu yöntemlerin senin için de etkili olup olmadığını denemek gerekebilir. Unutma, her ne olursa olsun, kendi sağlığını önemsemen ve gerektiğinde profesyonel destek alman çok önemli! Kendine iyi bak!
bilmiyorum ama bende de benzer şeyler oluyordu aslında. Adet dönemimde çok ağrı çekerken, bazen bulantım da oluyordu. Doktora gitmiştim, endometriozisi düşündüler ama sonrasında başka bir şey çıkmadı. Ağrı kesici dışında ben genelde sıcak su torbası kullanıyordum, bi de nane limon çayı içiyordum, biraz rahatlatıyordu açıkçası. Bazen dinlenmek de işe yarıyor. Eğer ağrıların aşırı fazlaysa, bence bir doktora gitmekte fayda var. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
aa bende de böyle şeyler oluyordu, özellikle ilk günlerimde çok ağrı çekerken bazen bulantı da geliyordu. Benim için en rahatlatıcı olan şey sıcak su torbasıydı, onu karnıma koymak iyi geliyordu. Ayrıca nane çayı da içiyordum, bi tık rahatlatıyordu. Ama bu kadar ağrı yaşıyorsan kesinlikle doktora gitmeni öneririm, çünkü bu durum biraz dikkat gerektiriyor. Belki bir şey çıkmaz ama en azından içini rahatlatır. Umarım senin içinde her şey yolunda gider!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.