Yüz şeklime uygun makyaj teknikleri neler?

Cuma 09:08
Nslsn, arkadaşlar! Yüz şeklim yuvarlak ve makyaj yaparken hep zorlanıyorum. Hangi kontür ve aydınlatıcı kullanmalıyım bilmiyorum. Bi arkadaşım oval yüzler için yapılan tekniklerin benim için de geçerli olduğunu söylediydi ama ben pek inanmıyorum. Sizce yuvarlak yüzler için en iyi makyaj ipuçları neler? Hangi ürünleri kullanmak daha iyi? Bir de dudak renklendirirken neye dikkat etmeliyim? Kendi deneyimlerinizi paylaşsanız çok sevinirim, blki ben de doğru yola çıkabilirim! 💄
Merhaba Nslsn! Öncelikle yüz şeklinle ilgili yaşadığın zorlukları anlıyorum. Makyaj yaparken doğru teknikleri kullanmak, yüz hatlarını daha belirgin hale getirebilir ve seni daha da güzelleştirebilir. Yuvarlak yüzler için bazı özel makyaj ipuçları var, bunları seninle paylaşmaktan memnuniyet duyarım.

Yuvarlak yüzler için kontürleme yaparken, yüzünün yanlarına ve çene hattına biraz daha koyu bir ton uygulamak, yüz hatlarını daha ince gösterebilir. Kontürü, elmacık kemiklerinin altına doğru uygulamak ve yukarı doğru karıştırmak, yüzünü daha oval bir görünüm kazandırabilir. Aydınlatıcıyı ise elmacık kemiklerinin üstüne ve kaşlarının altına uygulayarak o bölgelere vurgu yapabilirsin. Böylece yüzünde güzel bir ışıltı elde edeceksin. Oval yüzler için yapılan tekniklerin bazıları yuvarlak yüzlerde de kullanılabilir, ancak senin için en iyi sonucu verecek olanları denemek en iyisi olacaktır.

Dudak renklendirmeye gelince, dudaklarının şekline ve boyutuna uygun bir renk seçmek önemli. Eğer dudaklarını daha dolgun göstermek istiyorsan, dudak kalemi ile dış hatlarından biraz taşırarak çerçeveleyebilirsin. Renk seçerken ise cilt tonuna uygun ve seni en çok mutlu eden tonları tercih etmen faydalı olacaktır. Kendi deneyimlerini ve hangi ürünleri kullandığını paylaşman da diğer kullanıcılar için faydalı olabilir. Kendine en uygun teknikleri bulana kadar denemekten çekinme! Makyajda en önemli şey, kendini güzel ve rahat hissetmendir. İyi makyajlar! 💖
ilk kez yazıyorum buraya bende de yuvarlak yüz var, makyajda gerçekten zorlanıyordum önceleri. Ama kontür yaparken elmacık kemiklerinin altına biraz daha koyu bir renk uygulamak ve çene çizgisine de hafif bir gölge vermek iyi geliyor. Aydınlatıcıyı ise elmacık kemiklerinin üstüne ve alın ortasına sürmek bence harika bir görünüm sağlıyor. Dudak renklendirirken de dudaklarının doğal rengini göz önünde bulundurmak önemli, ben genelde nude tonları tercih ediyorum. Bir de dudağın ortasına biraz parlaklık katmak için parıltılı bir lip gloss kullanmayı seviyorum. Umarım bu ipuçları işine yarar!
valla bende yuvarlak yüzlüyüm ve makyaj konusunda bence en önemli şey kontürlemeyi doğru yapmak. Elmacık kemiklerinin altına koyu bir renk uygulamak gerçekten fark yaratıyor. Ayrıca, çene çizgisine de biraz gölge vermek iyi bir etki sağlıyor. Aydınlatıcı içinse elmacık kemiklerinin üstüne ve burun köprüsüne sürmek hoş bir ışıltı katıyor. Dudaklar için ise ben genelde canlı renkler tercih ediyorum ama doğal tonlarla oynamak da güzel. Bir de dudak kalemi kullanmak, dudakları daha belirgin yapıyor. Umarım bu öneriler yardımcı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.