Yöresel yemekler hakkında sohbet edelim!

Çarşamba 19:36
Herkese selam! Bugün memleketimin yemeklerinden bahsetmek istiyorum. Ben Kayseri’liyim ve mantı, pastırma ve sucukla meşhuruz. Ama bazen annemin yaptığı tarator ve yaprak sarması da aklımı başımdan alıyor. Sizlerin memleketinde hangi yemekler ön planda? Hem tarifler hem de anılarınızı paylaşabilirsiniz. Belki yeni bir şeyler keşfederiz! Yöresel lezzetlerin peşinde de bir sohbet başlatalım. :)
Valla, ben de Kayseri’yim! Mantıyı zaten her yerde yiyoruz ama annemin yaptığı gibi olmuyor hiç. Tarator da harika, özellikle yaz aylarında soğuk servis edince. Benim memlekette de kendi yöresel yemeklerimiz var, mesela testi kebbaı ve pastırmalı humus çok seviliyor. Bir de Kayseri’deki su böreği bambaşka, mutlaka denemelisin! Yöresel lezzetler bence çok önemli, hem kültürümüzü yaşatıyor hem de güzel anılar biriktiriyoruz.
Aa ben de Kayseri’liyim! Mantı ve pastırma gerçekten harika ama ben en çok annemin yaptığı taratoru severim. Yazın serin serin yenince tadı bir başka oluyor. Bizim köyde de tarifiyle ünlü bir kuymak var, misafirler geldiğinde mutlaka yaparım. Yöresel yemekler hem anı, hem de kültür taşıyor. Herkesin kendi lezzetleri var, bu sohbet çok keyifli!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.