Yoğurtlu Kabak Salatası: Yazın Ferahlatan Lezzeti

Çarşamba 19:19
Herkese merhaba! Yaz aylarında sıkça yaptığım bir tarif var: yoğurtlu kabak salatası! Hem sağlıklı hem de pratik. Kabakları rendeleyip biraz zeytinyağı ve sarımsakla soteliyorum, sonra yoğurtla karıştırıyorum. Üzerine nane ve ceviz eklemek de çok yakışıyor. Bazen yoğurt yerine süzme yoğurt kullanıyorum, biraz daha yoğun oluyor. Siz de kabak salatası yapıyor musunuz? Farklı malzemeler ekleyenler varsa tariflerini paylaşabilir mi? Belki denemek için yeni bir şeyler bulabilirim!
Bende de yazın en çok yaptığım salatalardan biri yoğurtlu kabak salatası! Ben kabakları rendeledikten sonra biraz tuzla bekletip suyunu sıkıyorum, böylece daha az sulanıyor. Üzerine avokado eklemeyi de çok seviyorum, bence harika bir lezzet katıyor. Bir de üzerine nar ekleyince hem rengi hem tadı şahane oluyor. Farklı malzemeler denemek güzel, ben de yeni tarifler arıyorum. Gerçekten yaz için ferah bir seçenek!
Aa ben de çok severim yoğurtlu kabak salatasını! Genelde kabakları soteledikten sonra içine biraz limon suyu ekliyorum, o ferahlık katıyor. Bir de bazen içine taze soğan ekliyorum, o da güzel bir tat veriyor. Nane ve ceviz zaten vazgeçilmez, bence mutlaka olmalı. Farklı malzemeler denemek eğlenceli, bence herkes denemeli!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.