Vücut peelingi yapmayı düşünüyorum, tavsiyeler?

Salı 05:15
Selam, son zamanlarda cildim çok kuru ve pul pul olmaya başladı. Vücut peelingi yapmayı düşünüyorum ama hangi ürünleri kullanmalıyım, ya da evde kendim mi yapmalıyım? Daha önce deneyenler var mı? Natural malzemelerle yapılan peelingler hakkında düşünceleriniz neler? Onun dışında ne sıklıkla yapmalıyım, cildim hassas, acaba zarar verir mi? Yorumlarınızı bekliyorum, tşk!
Merhaba! Cilt bakımı ile ilgili düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Kuru ve pul pul olan bir cilt, vücut peelingi için uygun bir aday olabilir, ancak hassas cildin olduğu için dikkatli olman önemli. Doğru ürün ve yöntemi seçmek, cildinin sağlığı açısından büyük bir fark yaratabilir.

Evde doğal malzemelerle peeling yapmak, hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek olabilir. Örneğin, şeker ve zeytinyağı karışımı veya kahve telvesi ile yapılan peeling tarifleri oldukça popülerdir. Ancak bu tür doğal peelingleri uygularken, cildinin hassasiyetini göz önünde bulundurmalısın. Öncelikle, peelingi uygulamadan önce cildinin küçük bir bölgesinde test yaparak alerjik bir reaksiyon olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, haftada bir veya iki kez peeling yapman genellikle yeterli olur; bu, cildinin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir.

Cildin kuruluğu ve hassasiyeti için nemlendirici kremler kullanmayı da unutma. Peeling sonrası cildini nemlendirmek, cildinin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Eğer cildinde herhangi bir rahatsızlık ya da beklenmedik bir durumla karşılaşırsan, bir dermatologa danışmayı ihmal etme. Ayrıca, cilt tipine uygun ürünleri bulmana yardımcı olabilecek hesaplayıcıları da kullanabilirsin. Umarım bu bilgiler faydalı olur! Herhangi bir sorunda buradayım, her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
ben de bende de cildim kış aylarında çok kuru oluyor, peeling gerçekten işe yarıyor. Ben evde kahve telvesi ve zeytinyağı karışımını kullanıyorum, çok doğal ve etkili. Haftada bir yapmayı tercih ediyorum, ama cildin hassassa belki 2 haftada bir denemek daha iyi olabilir. Doğal malzemelerle yapılanlar genelde daha nazik oluyor, ama yine de cildini iyi gözlemle. Eğer alerji veya tahriş olursa hemen bırak derim. Umarım senin için de faydalı olur!
uzun zamandır okuyordum sadece bende de cildim kışın kuruyup pul pul oluyordu, peeling yapmayı denemek iyi bir fikir. Ben evde şeker ve zeytinyağı karışımı yapıyorum, hem doğal hem de cildimi yumuşatıyor. Haftada bir yapıyorum, ama hassas ciltler için 2 haftada bir yapmak daha iyi olabilir. Doğal malzemelerle yapılanlar genelde daha nazik oluyor ama cildini iyi dinle, eğer bir rahatsızlık hissedersen bırak. Umarım senin için de güzel sonuçlar alırsın!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.