Üniversiteye geçişte en çok zorlanılan konular neler?

Çarşamba 22:44
Herkese merhaba! Ben bu yıl üniversiteye geçiş yapacağım ve açıkçası biraz heyecanlıyım, ama aynı zamanda endişeliyim. Yeni bir düzene alışmak, yeni insanlar tanımak... Sizce en çok hangi konularda zorlaniliyor? Ders yükü mü, yoksa sosyal hayat mı? Blki de hem ders hem sosyal hayatı dengede tutmak en zor olanı? Kendi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Hangi konularda hazırlıklı olmalıyım, neler yapmalıyım?
Bende de üniversiteye geçerken biraz kaygı olmuştu. En çok ders yükü beni zorladı aslında, çünkü beklediğimden daha fazla zaman ve çaba gerektiriyordu. Sosyal hayatı da ihmal etmemek lazım ama dersler öncelik olunca bazen sıkışabiliyorsun. Ben, ders programımı önceden planlayıp sosyal etkinliklere de yer açmaya çalıştım. Bu şekilde hem derslere hem de arkadaşlık ilişkilerine zaman ayırmış oldum. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
Bence üniversiteye geçişte en çok zorlayan şey sosyal hayatı dengelemek. İlk başta yeni insanlarla tanışmak zor gelebilir, ben de çok tereddüt etmiştim. Ama etkinliklere katılmak ve derslerin dışında arkadaşlarla vakit geçirmek gerçekten önemli. Ders yükü de yıpratıcı olabilir, ben genelde derslerimi önceliklendirmeye çalışıyordum. Biraz planlama ile ikisini de dengelemek mümkün. Umarım sen de bu süreci güzel geçirirsin!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.