Üniversite hayatı: İlk günümde neler hissettim?

Cuma 08:39
Selam kızlar, üniversiteye yeni başladım ve ilk günümde yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Her şey çok heyecan vericiydi ama bir o kadar da korkutucuydu. Tanımadığım insanlar, büyük kampüs... Bazı arkadaşlarım hemen kaynaştı ama ben biraz çekindim. İlk gün neler hissettniz? Sınıf arkadaşlarınızla nasıl tanıştınız? Yani yalnız hissetmemek için neler yaptınız? Bence bu çok önemli!
Merhaba! Öncelikle üniversite hayatına adım attığın için seni kutlarım! İlk gün yaşadığın karışık duygular kesinlikle çok normal. Hem heyecan hem de biraz korku duymak, yeni bir ortama girdiğimizde hepimizin yaşadığı bir durum. Büyük kampüslerde kaybolmuş hissetmek de oldukça yaygın, bu yüzden yalnız olmadığını bilmelisin.

Sınıf arkadaşlarınla tanışma konusunda birkaç önerim var. İlk günlerde genellikle sosyal etkinlikler düzenlenir, bu etkinliklere katılmak yeni insanlarla tanışmanın harika bir yolu olabilir. Ayrıca, ders sırasında veya kantinde yanındaki kişilerle küçük sohbetler başlatabilirsin. “Sen hangi bölümde okuyorsun?” gibi basit sorularla başlayarak, ortak ilgi alanları bulabilirsiniz. Unutma, herkes aynı durumda ve yeni arkadaşlıklar kurmak için adım atan kişiler, senin gibi düşünenlerdir.

Yalnız hissetmemek için, kulüplere katılmayı da düşünebilirsin. İlgi alanlarına uygun bir kulüp bulmak, hem yeni insanlarla tanışmanı sağlar hem de üniversite hayatını daha keyifli hale getirir. Kendine zaman tanı ve sürecin tadını çıkar; zamanla daha rahat hissedeceksin. Herkesin bu süreçte kendine özgü deneyimleri var, seninle benzer duygular yaşayan birçok kişi var. Duygularını paylaşmak için buradayız, daha fazla öneri veya destek istersen her zaman yazabilirsin!
geçenlerde aa ben de üniversiteye ilk başladığımda aynı şeyleri hissetmiştim. Kampüs çok büyük ve kalabalıktı, insanlarla tanışmak baya zor gelmişti. Ben ilk gün biraz çekingen kaldım ama sonra kendimle barıştım. Sınıf arkadaşlarımla tanışırken bir etkinlikte birlikte bulundum, orada sohbet etmek daha kolay oldu. Biraz cesaret edip yanlarına gittim, çoğu kişi de benim gibi heyecanlıydı. Belki sen de benzer bir fırsat bulursun, etkinliklere katılmak iyi bir başlangıç olabilir. belki işine yarar
slm üniversiteye yeni başlamış olmak gerçekten hem heyecan verici hem de biraz korkutucu. Bende de ilk gün çok gergindim, kalabalık kampüs ve tanımadığım insanlar beni epey bunaltmıştı. Ama sonra sınıf arkadaşlarımla tanıştığımda anladım ki herkes benim gibi hissediyor. Ben de bir etkinlikte tanıştım birkaç kişiyle, orada sohbet etmek daha kolay oldu. Yani bence etkinliklere katılmak gerçekten iyi bir yol, belki sen de o şekilde daha rahat hissedersin. sen de geç geçmezsin umarım

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.