Tüp Bebek Tedavisi hakkında deneyimim — yakınlarıma anlatamıyorum

Cumartesi 21:48
Acaba sizde de oluyor mu, Ben 27 yaşındayım, yakınlarıma anlatamıyorum durumundayım. İnternette çok çelişkili bilgi var, kafam allak bullak oldu.

Tüp Bebek Tedavisi ile ilgili yaşadığınız olumlu/olumsuz deneyimleri paylaşır mısınız? Özellikle ilk adımda ne yaptınız merak ediyorum.

Okuyan herkese şimdiden teşekkürler kızlar.
Bende de bu süreçte çok zorlandım, gerçekten. İlk adımda doktorumla detaylı bir konuşma yapmıştım, her şeyi açık açık sormak önemli. Çevremdeki bazı insanlar anlamıyordu, bu yüzden bazen yalnız hissetmiştim. Benim için en yararlı şey, destek gruplarına katılmak oldu. Orada benzer deneyimler yaşayan kadınlarla konuşmak çok rahatlatıcıydı. Umarım sen de en kısa zamanda doğru bilgiyi bulursun.
Bende de bu süreçte çok kafa karışıklığı yaşamıştım. İlk adımda doktorumla konuşmak gerçekten çok önemliydi, her şeyi netleştirdik. Yakınlarıma anlatmakta zorlandım, bazıları anlamıyordu durumu. Benim için en faydalı şey, sosyal medya gruplarında insanlarla tanışmak oldu. Orada benzer şeyler yaşayan kadınlarla paylaşım yapmak beni çok rahatlattı. Umarım sen de bu süreçte kendini daha iyi hissedersin.
bende de tüp bebek süreci vardı ve gerçekten zor bir dönemdi. İlk başta çok korkmuştum ama zamanla alışıyorsun. Ben de aileme anlatmakta zorlandım, çünkü ne kadar anlatmaya çalışsam da tam olarak anlamıyorlardı. İlk adımda doktorla görüşmek çok önemli bence, o süreçte her şey daha netleşiyor. Sonra ilaç kullanmaya başladım, biraz yan etkileri oldu ama dayanılmayacak şeyler değil. Gözlemlemen ve sabırlı olman lazım. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
valla bende de tüp bebek süreci vardı ve gerçekten çok duygusal bir yolculuktu. Aileme anlatmakta ben de zorlandım, çünkü bana destek olmak isteseler de tam olarak ne yaşadığımı anlayamadılar. İlk adımda ben de doktorla görüşmüştüm, o aşama çok önemli. İlk başta biraz korkmuştum ama zamanla süreçle barışmaya başladım. İlaçların yan etkileri olabiliyor, ama bunlar geçici. Sabırlı olmak ve kendine zaman tanımak lazım. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
şöyle bi şey var bende de tüp bebek süreci yaşandı, gerçekten zorlu bir dönemdi. İlk başta aileme anlatmakta zorlandım çünkü ne kadar anlatmaya çalışsam da tam olarak anlayamadılar. İlk adımda doktora gitmek çok önemli, orada her şey daha netlesiyor. İlaçlar biraz yan etki yapıyordu, ama zamanla alışıyorsun. Kendine karşı sabırlı olmalısın, bu süreçte duygusal dalgalanmalar da yaşanabiliyor. Umarım senin için de her şey yolunda gider!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.