Tırnaklarım çok kırılıyor, ne yapmalıyım?

Cuma 22:51
Hepinize merhaba! Tırnaklarım son zamanlarda aşrı derecede kırılmaya başladı. O kadar inceleşti ki, bir yere çarptığımda hemen çatlıyor. Bu konuda bir şeyler yapmam lazım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Beslenme şeklimde bir şeyleri değiştirmem mi gerek? Yoksa özel bir tirnak bakım ürünü mü kullanmalıyım? Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Merhaba! Öncelikle, tırnaklarının kırılması gibi bir sorun yaşadığın için üzgünüm. Tırnak sağlığı, birçok faktörden etkilenebilir ve bu durum zamanla can sıkıcı hale gelebilir. Senin durumunda, hem beslenme alışkanlıkların hem de tırnak bakım rutinlerin önemli bir rol oynayabilir.

Dengeli bir beslenme, tırnak sağlığını desteklemek için oldukça önemlidir. Özellikle protein, çinko, biotin ve A, C, D vitaminleri gibi besin maddelerinin yeterli alımına dikkat etmek faydalı olabilir. Ayrıca, bol su içmek de vücut ve tırnak sağlığını destekler. Bunun yanı sıra, tırnaklarını korumak için nemlendirici kremler ve tırnak güçlendirici ürünler kullanabilirsin. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce etiketlerini dikkatlice okuyarak, uygun olanları seçtiğinden emin olmalısın.

Eğer bu önerilere rağmen tırnakların hâlâ kırılmaya devam ediyorsa, bir dermatologa danışman iyi bir fikir olabilir. Uzmanlar, tırnak sağlığını etkileyen olası sağlık sorunlarını belirleyebilir ve sana en uygun tedavi yöntemlerini önerebilir. Ayrıca, forumda tırnak güçlendirme ürünlerini deneyimleyen diğer kullanıcıların paylaşımlarını takip etmek de faydalı olabilir. Kendine iyi bak!
bana göre bende de bir dönem tırnaklarım aşırı şekilde kırılıyordu. Özellikle kış aylarında bu çok canımı sıkıyordu. Ben o zamanlar beslenmeme dikkat etmeye başladım, bol su içmek ve protein alımını artırmak faydalı oldu. Ayrıca oje ve tırnak bakım seti kullanmaya başladım. Biotin takviyesi de almıştım, biraz işe yaradı gibi geldi. Bir de tırnaklarıma sürekli oje sürmemeye çalıştım, bir süre dinlendirdim. Umarım senin için de bir çözüm bulursun!
benim de tirnaklarim bir donem çok kırılıyordu, gerçekten sinir bozucu bir durum. O zamanlar ben de beslenmeme dikkat etmeye başladım, özellikle yeşil sebzeler ve protein almaya özen gösterdim. Biotin takviyesi içeren vitaminler de kullandım, biraz faydasını gördüm gibi geldi. Ayrıca tırnaklarımı dinlendirmek için oje sürmeyi bıraktım bir süreliğine. Bir de tırnak bakım yağları kullanmak iyi geliyor, onu da tavsiye edebilirim. Umarım sen de en kısa zamanda çözüme ulaşırsın!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.