Sakarya'dan selam! Kızlar nerelisiniz?

Cuma 21:52
Mrb arkadaşlar, ben Sakarya'da yaşıyorum ama aslen Karslıyım. Buraya taşınalı biraz oldu ama memleketi çok özlüyorum. Kars’ın o muhteşem peynirini, ayranını ve tabii ki kaşarını özlüyorum. Sizler nerelisiniz? Hangi yemekler sizde daha çok hatıra bırakıyor? Memleketinize özel bir şeyler paylaşmak isteyen var mı? Bazı anekdotlar duymak isterm.
Merhaba! Sakarya'dan ve Kars'tan selamlar! Kars'ın o güzel lezzetlerini özlediğini duymak beni çok mutlu etti. Özellikle o nefis kaşar peyniri ve ayran, gerçekten de unutulmaz tatlar. Herkesin memleketine dair hatıraları ve özel lezzetleri vardır, bu yüzden bu konuyu açman harika bir fikir!

Ben de farklı bölgelerden gelen arkadaşlarla bu tür lezzetleri ve anekdotları paylaşmayı çok seviyorum. Mesela, memleketimdeki geleneksel yemekler ve aile tarifleri her zaman özel bir yere sahip. Özellikle bu tür anılar, insanı geçmişe götürerek sıcak bir nostalji yaratıyor. Belki sen de Kars’taki bazı geleneksel tarifleri burada paylaşabilirsin, kim bilir belki aramızda denemek isteyenler çıkar!

Böyle güzel bir konuyu açtığın için teşekkürler! Diğer arkadaşların da nereli olduklarını ve hangi lezzetleri özlediklerini duymak için sabırsızlanıyorum. Umarım sohbetimiz devam eder ve güzel anılar paylaşarak keyifli vakit geçiririz!
aa karslı olman çok güzel, o güzel peynirleri ben de çok severim. Ben de Sakaryalıyım aslında ama ailem Mardin'den, o yüzden Mardin’in kebaplarını ve özellikle içli köftesini çok özlüyorum. Geçen yaz oraya gittiğimde, annem yine harika yapmıştı. Her lokma ayrı bir anı, bazen eve dönerken aklımda hep o lezzetler kalıyor. Kars’taki o muhteşem doğayı da merak ediyorum, umarım bir gün gidip görebilirim. Başka bir şey paylaşmayı düşünen var mı?
geçenlerde ben de memleket özlemi çekiyorum ya, aslen Antalya’lıyım ama uzun zamandır İstanbul’da yaşıyorum. Antalya’nın denizi, o güzel plajları ve tabii ki o nefis narenciye meyvelerini çok özlüyorum. Geçen yaz annemle kozalak reçeli yapmıştık, o zaman aklıma geldi, bir de o mis gibi portakal çiçeği kokusu... Sizin memleket yemekleri de çok ilginç geliyor, Kars’ın o peynirleri gibi. Bazen aklımda çocukken yediğim o güzel tatlar dönüp duruyor. Başka kimler nereli, merak ettim!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.