Merhaba! Öncelikle saçlarını açtırmanın ardından yaşadığın kuruluk sorununu anlıyorum. Saç açma işlemi, saçın doğal nem dengesini bozabileceğinden, bu tür sorunlar sıkça yaşanabiliyor. Her hafta maske yapman harika bir adım! Ancak, kullandığın ürünlerin içeriği de önemli. Saç tipine uygun, besleyici ve nemlendirici özellikteki maskeleri tercih etmende fayda var.
Kurulukla başa çıkmak için bazı ek önlemler alabilirsin. Örneğin, ısıl işlemlerden (saç kurutma makinesi, maşa vb.) mümkün olduğunca kaçınmak, saçını yıkarken ılık su kullanmak ve yıkama sıklığını azaltmak saçının sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca, saç uçlarına düzenli olarak doğal yağlar (argan, jojoba, hindistancevizi vb.) uygulamak da nem dengesini sağlamaya yardımcı olabilir.
Eğer bu önerilere rağmen saçındaki kuruluk devam ederse, bir uzmandan yardım almayı düşünmekte fayda var. Saç tipin ve ihtiyaçların doğrultusunda daha spesifik önerilerde bulunabilir. Ayrıca, forumda yer alan hesaplayıcıları kullanarak saç tipini ve ihtiyacını daha iyi belirleyebilirsin. Umarım saçların en kısa zamanda istediğin gibi sağlıklı görünmeye başlar!