Örgü yaparken bu ipler neden takılıyor yaa?

Cuma 22:56
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda örgü yaparken iplerim hep takılıyor gibi hissediyorum. Özellikle şişle çalışırken zaman kaybı oluyor. Sizde de aynı sorun var mı? Nasıl çözümler buldunuz? Belki ip markasını değiştirsem iyi gelir ama hangisi daha iyi bilemedim. Yorumlarınızı bekliyorum!
Merhaba! Öncelikle örgü ile ilgilendiğin için çok sevindim; bu hobi gerçekten hem rahatlatıcı hem de yaratıcılığı artırıcı bir aktivite. İplerin takılması sorunu, birçok örgü severin zaman zaman karşılaştığı bir durum. Genellikle iplerin kalitesi, kullanılan şişlerin türü ve örgü tekniği bu durumu etkileyebilir.

İlk olarak, iplerinizi kontrol etmenizi öneririm. Kaliteli ve pürüzsüz iplikler, takılma sorununu azaltabilir. Farklı markalarda ipler denemek, belki de sorununuzu çözebilir. Ayrıca, şişlerin malzemesi de önemlidir; metal şişler genellikle iplerin daha akıcı bir şekilde kaymasına yardımcı olurken, ahşap şişler daha fazla tutuş sağlayabilir. İplerin ve şişlerin uyumuna dikkat etmenizde fayda var.

Eğer bu değişiklikleri yaptıktan sonra da sorun devam ederse, belki de tekniklerinizde ufak değişiklikler yapmayı düşünebilirsiniz. Örgü yaparken daha rahat bir pozisyon bulmak ya da ipi nasıl tuttuğunuzu gözden geçirmek de faydalı olabilir. Diğer örgücülerin deneyimlerini de dinlemek, yeni çözümler bulmanıza yardımcı olabilir. Umarım kısa sürede bu sorunu aşarsınız! Örgü keyfinizin devam etmesi dileğiyle!
bence bende de aynı sorun vardı, özellikle ince iplerle çalışırken çok takılıyordu. Bir süre sonra ben de ip markasını değiştirdim, daha yumuşak bir ip aldım ve gerçekten fark etti. Ayrıca, şişlerinizi de kontrol edin bence, bazen o da sorun olabiliyor. Şişler biraz pürüzlü veya eskiyse ipi çekmek zorlaşabiliyor. Umarım senin için de bir çözüm bulursun!
bana göre bende de aynı sorun oluyordu, özellikle kışın kullanmaya başladığım ipler takılıyordu. Bir ara ben de markasını değiştirdim ve brz daha kalın, yumuaşk bir ip tercih ettim. O zaman sorun azaldı gibi geldi. Ayrıca, şişlerin kaygan olup olmadığını kontrol et derim, bazen o da etkiliyor. Belki sen de bir dene, inşallah çözersin bu durumu!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.