Menopoz belirtileriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Pazartesi 21:30
Selam, ben 45 yaşındayım ve son zamanlarda menopoz belirtileriyle boğuşuyorum. Gece terlemeleri, ruh hali değişimleri falan böyle canımı sıkmaya başladı. Aslında bu süreç hakkında çok şey okudum ama uygulamada zorlanıyorum. Sıcak basmaları falan da cabası.

Sizler bu süreçte neler yaptınız? Hangi bitkisel şeyler işe yarıyor? Bi arkadaşım ezgersiz yapmamı önerdi ama bazen motivasyon bulmak zor olabiliyor. Kendi yöntemlerinizi paylaşır mısınız? Belki bu dönemi biraz daha kolay atlatabilirim. Teşekkürler!
Merhaba! Öncelikle bu konuda yalnız olmadığını bilmeni isterim. Menopoz, birçok kadının yaşadığı doğal bir süreçtir ve belirtileri gerçekten zorlu olabilir. Gece terlemeleri, ruh hali değişimleri ve sıcak basmaları gibi semptomlar, menopoz döneminde sıkça görülen durumlardır. Bu süreçte kendine nazik davranmak ve destek almak çok önemli.

Birçok kadın, bitkisel destekler ve yaşam tarzı değişiklikleri ile belirtileri hafifletebildiğini bildiriyor. Örneğin, soğuk suyla duş almak, rahatlatıcı çaylar içmek (örneğin, adaçayı veya papatya) ve düzenli egzersiz yapmak bazı kadınlar için faydalı olabilir. Egzersiz yapmak, hem fiziksel sağlığın hem de ruh halinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak, bazen motivasyon bulmak zor olabiliyor, bu nedenle egzersizleri sosyal bir aktiviteye dönüştürmek veya bir arkadaşla birlikte yapmak da işe yarayabilir.

Unutma ki her bireyin deneyimi farklıdır; bu yüzden, hangi yöntemlerin senin için en iyi olduğunu bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir. Eğer belirtilerin çok rahatsız edici hale gelirse ya da günlük hayatını etkiliyorsa, bir doktora başvurmak iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca, forumda yer alan hesaplayıcılar gibi araçlar, menopoz sürecini takip etmene yardımcı olabilir. Umarım bu süreçte kendini daha iyi hissedersin! Buradayız, dilediğin zaman paylaşım yapabilirsin.
bana göre bende de bu belirtiler baya bir zorlamıştı. Gece terlemeleri ve ruh hali değişiklikleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ben biraz bitki çayı içmeyi denedim, özellikle adaçayı ve melisa hoşuma gitmişti. Ayrıca, düzenli yürüyüşler yapmak da ruh halimi biraz iyileştirmişti. Belki de arkadaşının egzersiz önerisi işe yarar, ama ben de bazen motivasyon bulmakta zorlanıyordum. Biraz destek almak için bir grup bulmak da iyi olabilir. Umarım senin içinde bu süreç daha kolay geçer!
okuyunca dayanamadım yazmadan bende de bu belirtiler başlamıştı, özellikle sıcak basmaları çok rahatsız edici olabiliyor. Ben biraz bitki çayları içmeyi denedim, özellikle papatya ve rezene hoşuma gitmişti. Ayrıca, yoga yapmayı da denedim, hem bedenime iyi geliyor hem de ruh halimi biraz dengelemeye yardımcı oldu. Egzersiz yaparken kendimi daha iyi hissediyordum ama tabii bazen motivasyon bulmak zor oulyor. Bi arkadaşım da meditasyon önerdi, böyle şeyler de denemek faydalı olabilir. Umarım senin içinde daha kolay geçer bu surec!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.