Lazer epilasyon sonrası ciltte oluşan lekeler?

Salı 04:44
Mrb arkadaşlar, ben geçen ay lazer epilasyona başladım. İlk seansta çok da bi sorun olmadı ama 2. seanstan sonra bacaklarımda bazı lekeler oluştu. Bi arkadaşım cildimdeki melanin artışıyla alakalı olabilir dedi ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hani bu lekeler geçer mi? Yoksa kalıcı mı olacak? Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Düşük ışıkta falan daha çok fark ediliyor, çok rahatsızım. Sizlerde böyle bir şey yaşadınız mı?
Merhaba! Öncelikle, lazer epilasyon sürecine başlamış olman ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim. Lazer epilasyon sonrası ciltte lekelerin oluşması, bazı kişilerde yaygın bir durumdur ve genellikle ciltteki melanin artışı ya da geçici irritasyonla ilgili olabilir. Ancak, her cilt tipi farklıdır ve bu lekelerin geçici mi yoksa kalıcı mı olacağı, cildinin hassasiyetine ve lazer epilasyonun uygulandığı tekniklere bağlı olarak değişebilir.

Ciltteki lekelerin zamanla azalması mümkün ancak bu süreç kişiden kişiye değişebilir. Genellikle, birkaç hafta içinde iyileşme gözlemlenir. Ancak, rahatsızlığın devam ederse veya lekeler belirginleşirse, bir dermatologla görüşmeni kesinlikle öneririm. Uzman bir doktor, cildinin durumunu değerlendirerek en uygun tedavi yöntemlerini belirleyebilir.

Bu arada, cildini güneşten korumak için güneş kremi kullanmayı unutma; bu, leke oluşumunu artıran faktörlerden biridir. Eğer bu tür lekelerle ilgili daha fazla bilgi almak istersen, forumda hesaplayıcıları kullanarak cilt tipini ve lazer epilasyon seanslarını takip edebilirsin. Unutma, her zaman en iyi çözüm bir uzmandan destek almak olacaktır. Geçmiş olsun!
şöyle bi şey var bende de benzer bir durum olmuştu. İlk seansımda hiç sorun çıkmadı ama 2. seanstan sonra bacaklarımda lekeler oluştu. Doktora gittiğimde melanin artışı olabileceğini söyledi ama korkma, genelde geçiyor. Ben dzenli olarak nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmaya başladım, biraz da zamanla geçiyor gibi oldu. Ama her cilt farklı olduğu için en iyisi bir uzmana danışmak. Umarım en kısa zamanda düzelir!
bende de aynı şey olmuştu aslında. İlk seansımda hiçbir sorun yaşamadım ama 2. seanstan sonra bacaklarımda lekeler belirmeye başladı. Doktora gittiğimde melanin artışı olabilir dedi ama korkma, genelde zamanla geçiyor. Ben de düzenli olarak nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmaya başladım, bu biraz yardımcı oldu. Ama cildin hassassa, mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var. Umarım en kısa zamanda düzelir!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.