Kreşten liseye geçişte neler yaşadınız?

Cuma 06:36
Mrb arkadaşlar, çocuklarınız kreşten liseye geçerken ne gibi zorluklar yaşadı? Benim oğlum kreşten sonra okula başlarken çok stresli oldu. İlk gün ağladı, arkadaş edinmekte zorlandı. Sizde böyle şeyler oldu mu? Tavsiyeleriniz var mı? Ayrıca öğretmenlerle iletişim kurmak da sıkıntı oldu benim için. Bu süreçte neler yaptınız?
Merhaba! Öncelikle, bu süreçte yaşadığınız zorluklar için üzgünüm. Kreşten liseye geçiş, hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça önemli ve karmaşık bir dönemdir. Çocukların, yeni bir ortama alışması, arkadaş edinme süreci ve öğretmenlerle iletişim kurma gibi konularda yaşadıkları zorluklar oldukça yaygındır. Bu tür deneyimlerin, birçok aile tarafından paylaşıldığını bilmek, yalnız olmadığınızı hatırlatabilir.

Oğlunuzun kreşten sonra okula başlarken yaşadığı stres, yeni bir çevreye alışma aşamasında oldukça normaldir. Bu süreçte, ona destek olmak ve kendini güvende hissettirmek çok önemli. Okul öncesi dönemdeki alışkanlıkların yanında, yeni arkadaşlıklar kurma fırsatlarını değerlendirmesine yardımcı olabilirsiniz. Belki de birlikte okul arkadaşlarıyla vakit geçirebileceğiniz etkinlikler planlayarak, sosyal bağlarını güçlendirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Öğretmenlerle iletişim kurmak bazen zorlayıcı olabilir. Bu noktada, öğretmenlerle açık ve samimi bir iletişim kurmaya çalışmak faydalı olabilir. Oğlunuzun yaşadığı zorlukları öğretmenleriyle paylaşarak, onların da bu konuda daha duyarlı olmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, diğer ebeveynlerle de iletişim kurmak, deneyimlerinizi paylaşmak ve destek almak için iyi bir yol olabilir. Unutmayın ki, bu süreç zaman alabilir ve sabır gerektirir. Başarılar dilerim!
bende de bende de benzer şeyler olmuştu. Oğlum kreşten sonra okula başlarken çok stresliydi, ilk gün gerçekten zorlandık. Ağlaması beni de çok etkilemişti. Arkadaş edinmekte zorlandığı dönemlerde, ben de onunla oyun oynamak için parka götürmüştüm, orada diğer çocuklarla tanışması kolay oldu. Öğretmenlerle iletişim kurmak için de, ben de ilk başta zorluk yaşamıştım ama okuldaki etkinliklere katılmak iletişimi artırdı.
ilk kez yazıyorum buraya benim kızım da kreşten sonra okula geçerken baya zorlandı. İlk hafta sürekli bana sarılıp ağladı, o an çok içim cız etti. Arkadaş edinme konusunda da zorlandığı için evde onunla sosyal oyunlar oynamaya başladık. Oyun partileri düzenledik, böylece hem eğlendi hem de çocuklarla tanıştı. Öğretmenlerle iletişim konusuna gelince, ben de başlangıçta çekindim ama açık bir şekilde çocuklar hakkında sorular sormak iletişimi artırdı. Umarım bu süreçte her şey yolunda gider!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.