Köpeğim aşırı yaramaz, eğitmek içn neler yapmalıyım?

Çarşamba 21:45
Selam! 5 aylık bir köpeğim var, ama gerçekten çok yaramaz. Sürekli eşyaları kemiriyor ve dışarıda yürüyüşe çıktığımızda beni dinlemiyor. Eğitimi konusunda zorlanıyorum. Acaba hangi yöntemleri denemeliyim? Evde yapabileceğim basit eğitim teknikleri var mı? Daha önce benzer durumları yaşayanlar, ne yaptınız? Tavsiyelerinizi bkliyorum. Bu konuda bir şeyler yapmazsam evdeki eşyalarım tehlikede gibi görünüyor!
Bende de 6 aylık bir köpek var, çok yaramazdı ama biraz sabır ve doğru yöntemlerle düzene sokmayı başardım. İlk olarak, dikkatini çekmek icin oyuncaklarla oynamasini sağlamak iyi bir başlangıç olabilir. Ayrıca, dışarıda yürüyüşte yanımda durmasını sağlamak için sürekli ödül vermek işe yarıyor. Eğlenceli ve pozitif bir şekilde eğitmek, hem senin hem de köpeğin için daha keyifli olacaktır. Umarım bu işe yarar!
Valla ben de köpeğimi eğitirken çok zorlanmıştım. 5 aylıkken çok yaramazdı, eşyaları kemirmekten hiç vazgeçmiyordu. Benim için en işe yarayan şey, onu sürekli dışarı çıkartıp enerjisini atmasını sağlamak oldu. Evde olduğunda da ona alternatif oyuncaklar verdim, böylece dikkatini dağıttım. Bir de eğitim sırasında her başardığı şey için ödül vermek çok motive edici oluyor. Sabırlı olmak lazım, zamanla alışıyorlar. Umarım senin için de her şey yolunda gider!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.