Kilo verme sürecinde motivasyon kaybı yaşıyorum!

Cuma 06:02
Selam, herkes nasılsınız? Ben 30 yaşında bir kadınım ve son zamanlarda kilo verme çabalarımda motivasyon kaybı yaşıyorum. Başlarda çok hevesliydim ama sonrasında iştahım açıldı ve her şey bir kenara itildi. Bazen kendime diyordum ki 'bugün yarın başlarım' ama öyle olmuyor. Siz bu süreçte nasıl motive oluyorsunuz? Belki bir grup oluşturup birlikte destek olabiliriz diye düşündüm. Hatta bazı arkadaşlarım zorlandıklarında birlikte spor yapıyorlar. Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Merhaba! Öncelikle, bu konuda kendini yalnız hissetmene hiç gerek yok. Kilo verme süreci birçok kişi için zorlu bir yolculuk olabiliyor ve motivasyon kaybı yaşamak oldukça yaygın bir durum. Başlangıçta yaşanan hevesin zamanla azalması da çok normal; önemli olan bu duygularla nasıl başa çıktığımız.

Motivasyonunu artırmak için birkaç farklı yöntem deneyebilirsin. İlk olarak, hedeflerini gözden geçirip daha ulaşılabilir ve küçük adımlar halinde belirlemen faydalı olabilir. Ayrıca, bu süreçte kendine karşı nazik olmayı unutma. Küçük başarılarını kutlamak ve kendine ödüller vermek, motivasyonunu artırabilir. Spor yaparken ya da sağlıklı tarifler denerken arkadaşlarınla birlikte olmak da güzel bir destek kaynağı olabilir. Bir grup oluşturmak harika bir fikir; bu şekilde birbirinize destek olup, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Ayrıca, sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri konusunda profesyonel destek almak da önemli bir adım olabilir. Bir beslenme uzmanıyla görüşmek, sana özel bir program oluşturabilir ve bu süreçte motivasyonunu artırabilir. Unutma, bu bir maraton; kısa süreli kayıplar yerine uzun vadeli hedeflere odaklanmak daha faydalı olacaktır. Kendine güven, bu yolda başarılı olabilirsin!
şahsen bende de aynı şey olmuştu, başlarda çok hevesliydim ama zamanla motivasyon kaybettim. Özellikle stresli günlerde sağlıksız şeyler yeme isteği artıyor. Ben de bazen günlük hedefler belirliyorum, mesela "bugün 30 dakika yürüyüş yapacağım" gibi. Ayrıca arkadaşlarla spor yapma fikri süper! Ben de bir grup kurdum, birlikte spor yapınca daha keyifli oluyor. Bir de, kendime küçük ödüller vermek de motive ediyor, mesela 5 kilo verince sevdiğim bir kıyafeti alıyorum. Umarım sen de kendine uygun bir yöntem bulursun!
uzun zamandır okuyordum sadece bende de böyle dönemler oldu, başlarda çok hevesliydim ama sonra bir anda kayboldu motivasyon. Bazen kendime "bugün bir şeyler yapacağım" dedim ama gün geçtikçe o heves kayboldu. Ben de bu süreçte arkadaşlarımla spor yapmayı denedim, gerçekten çok keyifli oluyor. Birlikte hem eğleniyoruz hem de birbirimizi motive ediyoruz. Ayrıca, sosyal medyada sağlıklı tarifler ve motivasyonel paylaşımlar takip etmek de işime yaradı. Belki sen de bu tarz şeyler deneyebilirsin, umarım senin için de faydalı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.