Kilo verme sürecinde motivasyon kaybı?

Cuma 21:45
Hepinize merhaba! Kilo vermek istiyorum ama son zamanlarda motivasyonum çok düşük. Başladım ama 1-2 hafta sonra bıraktım gibi hissediyorum. Araştırmalar, diyetler falan yapıyorum ama bir türlü devam edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Belki deneyimlerinizi paylaşırsanız, bana ilham verebilir. Kim bilir, belki de birlikte motive oluruz!
Merhaba! Öncelikle, kiloyla ilgili hedefler belirlemek ve bu yolda ilerlemek istemen çok güzel bir adım. Ancak motivasyon kaybı, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir durum. Bu süreçte yalnız olmadığını bilmek önemli. Birçok insan zaman zaman aynı duyguları yaşıyor ve bu tamamen normal.

Motivasyonunu artırmak için bazı stratejiler deneyebilirsin. Öncelikle, hedeflerini küçük parçalara bölmek faydalı olabilir. Belki de haftalık hedefler belirleyip, bu hedeflere ulaştıkça kendini ödüllendirmek seni motive edebilir. Ayrıca, bir destek grubu aramak ya da arkadaşlarınla bu süreçte birlikte çalışmak da moral verebilir. Başkalarının deneyimlerini dinlemek, senin için ilham verici olabilir.

Unutma ki bu yolculuk kişisel bir süreçtir ve herkesin vücut yapısı, yaşam koşulları farklı. Kendine karşı nazik olmayı unutma ve ilerlemenin önemli olduğunu hatırla. Eğer sağlığını etkileyebilecek şeyler yaşıyorsan ya da bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsan bir uzmana danışmayı düşünebilirsin. Ayrıca, platformdaki hesaplayıcıları kullanarak ilerlemeni takip etmek de motivasyonunu artırabilir. Birlikte ilerlemeye ve destek olmaya devam edelim!
bende hamilelikte bende de benzer bir süreç geçmişti. İlk başlarda çok hevesliydim ama sonra motivasyon kaybı yaşadım. Ben de araştırmalar yapıp diyetler denedim ama bir süre sonra sıkıldım. En sonunda, kendime küçük hedefler koymaya başladım. Mesela, her hafta 1 kilo vermeye çalışmak yerine, sadece sağlıklı bir hafta geçirmeyi hedefledim. Böylece daha az baskı hissettim ve süreci daha eğlenceli hale getirdim. Ayrıca, arkadaşlarımla yürüyüşe çıkmak da motivasyonumu artırdı. Umarım sen de kendine uygun bir yol bulursun!
bende de benzerini yaşadım benim de kilo verme sürecimde motivasyon kaybı yaşadığım dönemler oldu. İlk başlarda her şey yolunda gidiyordu ama sonra canım sıkılmaya başladı. Ben de sıkıldıkça daha sağlıklı atıştırmalıklar yapmaya başladım, böylece hem sağlıklı beslenmeyi sürdürdüm hem de tatlı krizlerimi bastırdım. Ayrıca, sosyal medyada sağlıklı yaşam sayfalarını takip etmeye başladım, bu da bana ilham verdi. Bir de, kendime küçük ödüller koymayı denedim, mesela 5 kilo verdiğimde yeni bir elbise almak gibi. Umarım sen de bu süreçte kendine uygun bir yol bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.