Kendime Güvenimi Nasıl Artırabilirim?

Çarşamba 21:11
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda kendime olan güvenim bayağı azaldı. Özellikle sosyal ortamlarda kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Bazen aklıma güzel fikirler geliyor ama bunları paylaşmaktan çekiniyorum. Sanki insanlar benim söylediklerimi yargılayacak gibi hissediyorum. Sizlerin bu konuda yaşadığı deneyimler ve öneriler var mı? Kendinize olan güveninizi artırmak için neler yaptınız? Belki birlikte bir şeyler keşfedebiliriz. :)
Bende de bener şeyler olmuştu. Özellikle yeni insanlarla tanıştığımda hep bir çekingenlik hissediyordum. Ben de küçük küçük başladım, mesela önce tanıdık ortamlarda fikirlerimi paylaştım. Zamanla daha rahat hissetmeye başladım. Ayrıca, kendine pozitif şeyler söylemek de bence önemli; aynada kendime güzel şeyler söylerken kendimi daha iyi hissetmiştim. Umarım sen de kendini daha iyi bulursun.
Bence bu çok yaygın bir durum. Ben de sosyal ortamlarda bazen kendimi ifade etmekte zorlanıyordum. Kendime güvenimi artırmak için, küçük gruplarda konuşmaya başladım. Önce arkadaşlarım arasnda fikirlerimi paylaştım, snra daha büyük ortamlara geçtim. Ayrıca, kendimi sık sık düşündüğüm şeylere odaklamak da yardımcı oldu. Mesela, başkalarının beni yargılamadığını hatırlamak önemli. Umarım sen de bu süreçte kendini daha iyi hissedersin.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.