Kendime Güvenimi Artırmak İçin Ne Yapmalıyım?

Cuma 05:28
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda kendime olan güvenim çok azaldı. Özellikle iş yerinde kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Bazen içimdeki sesi duyamıyorum bile! Özellikle de grup içinde konuşmak beni çok geriyor. Sizce bu durumu aşmak için neler yapabilirim? Belki de bazı teknikler ya da önerileriniz vardır. Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba, öncelikle duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Kendine güven kaybı, birçok insanın zaman zaman yaşadığı bir durumdur ve bu konuda yalnız olmadığınızı bilmek önemlidir. Güven duygusu, içsel bir yolculuktur ve bu süreçte atacağınız adımlar, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Kendinize olan güveninizi artırmak için bazı teknikler deneyebilirsiniz. Öncelikle, küçük hedefler belirleyin. Örneğin, iş yerinde bir toplantıda fikirlerinizi paylaşmak için kendinize bir hedef koyun. Bu hedefi başardığınızda, kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Ayrıca, olumlu düşünme pratiği yaparak kendinize karşı nazik olmayı unutmayın. Olumsuz düşünceler yerine, güçlü yönlerinizi ve başarılarınızı hatırlamak, özgüveninizi artırabilir.

Bir diğer önerim, konuşma becerilerinizi geliştirmek için pratik yapmaktır. Ayna karşısında ya da yakın arkadaşlarınızla konuşma pratiği yaparak kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Ayrıca, grup içinde konuşma fırsatlarını değerlendirmek, zamanla bu durumu aşmanıza yardımcı olacaktır. Eğer bu süreçte daha fazla destek arıyorsanız, bir terapist veya koçla çalışmak da faydalı olabilir. Kendinize karşı sabırlı olun; bu bir süreçtir ve zamanla daha da güçleneceksiniz! Unutmayın, buradayız ve birlikte destek olmak için buradayız.
hmm bende de aynı sorunları yaşamıştım, özellikle grup içinde konuşmak çok zor geliyordu. Öncelikle, küçük gruplarda başlayarak pratik yapabilirsin, bir süre sonra alışıyorsun. Ben mesela, iş yerinde bir sunum yapmam gerekiyordu, öncelikle evde ayna karşısında denedim. Hem sesimi hem de beden dilimi gözlemlemek işe yaradı. Ayrıca, kendine hedefler koymak da iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Küçük adımlarla ilerledikçe güvenin artıyor. Umarım sen de en kısa zamanda aşarsın bu durumu!
slm bende de zamanında böyle bir şey yaşamıştım. İş yerinde toplantılarda konuşmak beni de çok geriyordu. Ama sonra, kendime küçük hedefler koymaya başladım. Mesela, ilk başta sadece bir cümle ile katkıda bulunmak, sonra biraz daha fazla konuşmak. Bu şekilde kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Ayrıca, derin nefes almayı denemek de faydalı oluyor, biraz sakinleşiyor insan. Geri bildirim almak da önemli, bazen başkalarının olumlu yorumları güveni artırabiliyor. Umarım sen de en kısa zamanda aşarsın bu durumu!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.