Kedim sürekli tüy döküyor, ne yapmalıyım?

Çarşamba 22:44
Mrb arkadaşlar! Benim 2 yaşında bir kedim var ve son zamanlarda tüy dökme sorunu yaşıyoruz. Özellikle bahar aylarında tüyleri çok fazla dökülmeye başladı. Evdeki halılar, koltuklar tüy dolu oldu. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Sizler ne yapıyorsunuz? Kedinizin tüy dökmesini azaltmak için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Belki beslenmesiyle ilgili bir şeyler de vardır. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Bence bahar aylarında tüy dökmesi normal, kedilerde mevsim değişikliği etkili oluyor. Ben de kedimle bu durumu yaşadım, evde tüyler her yere yayılmıştı. Fakat düzenli trama yapmaya başlayınca bayağı azaldı. Özel tüy dökme fırçaları var, ben onları kullanıyorum. Ayrıca mama markasını değiştirdim, biraz daha kalitlei bir mama almıştım, belki beslenmesi de etkili olmuştur. Umarım senin kedin de kısa sürede düzene girer!
Aa ben de bu durumu yaşadım! Kedim özellikle baharda tüy dökme konusunda tam bir felaketti. Ben de tüy dökme fırçası kullanmaya başladım, o bayağı işe yaradı. Ayrıca, tüy dökümünü azaltmak için omega 3 takviyeleri falan da veriyordum, sanırım beslenme de önemli. Şu an daha iyi durumda, umarım senin kedin de en kısa sürede rahatlarsın!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.