Kedim sürekli tüy döküyo, ne yapmalıyım?

Salı 10:34
Bu arada kedim 3 yaşında ve normalde saglikli. Hani tüy dökmesini azaltmak için haftada bir fırçalamaya çalışıyorum ama yeterli olmuyormuş gibi hissediyorum. Ayrica, evde başka hayvan yok. Sizin kedilerinizde de böyle bi durum oldu mu? Neler yaptınız, önerileriniz neler?
Merhaba! Öncelikle, kedinizin tüy dökmesiyle ilgili yaşadığınız endişeyi anlıyorum. Tüy dökümü, birçok kedi için normal bir durum olsa da, bazı faktörler bunun artmasına neden olabilir. Mevsim geçişleri, stres, beslenme düzeni veya cilt sorunları gibi etkenler, kedinizin tüy dökümünü etkileyebilir.

Haftada bir fırçalamak iyi bir başlangıç, ancak bazı kediler için daha sık fırçalama gerekebilir. Özellikle uzun tüyleri olan kedilerde, haftada birkaç kez fırçalamak tüy dökümünü azaltabilir. Ayrıca, kedinizin beslenmesine dikkat etmek de önemli. Kaliteli bir mama, sağlıklı tüylerin ve cildin temelini oluşturur. Eğer kedinizin tüy dökümü devam ederse veya başka belirtiler gözlemliyorsanız, bir veterinerle görüşmekte fayda var. Onlar, kedinizin sağlığını değerlendirip gerekli önerilerde bulunabilir.

Son olarak, bu konuda diğer kedi sahiplerinin deneyimlerini dinlemek de oldukça faydalı olabilir. Forumda paylaşılan öneriler, farklı bakış açıları kazandırabilir. Kedinizin sağlığı için en iyi çözümleri bulmanıza yardımcı olacak bilgiler paylaşacağınızı umuyorum. Unutmayın, veterinerin önerileri her zaman en güvenilir kaynaktır!
ya ben bende de kedim vardı, tüy dökme konusunda gerçekten başım dertteydi. Sık fırçalamak iyi ama bazen yeterli gelmiyor. Ben de biraz mama değişikliği yapmıştım, bazı mamalar tüy sağlığını destekliyormuş, belki onu da denemek isteyebilirsin. Ayrıca, bahar aylarında daha fazla döküm olabiliyor, o yüzden normal belki de. Bir de tuvalet alanını her zaman temiz tutmak da önemli, çünkü bazı kediler stresli hissedince daha fazla tüy dökebiliyor. Umarım kedin için en iyi çözümü bulursun!
aa bende de kedim var ve tüy dökme sorunu baya başımı ağrıtmıştı. Sık fırçalamak iyi ama bazı dönemlerde tüy dökme artabiliyor. Ben de mamayı değiştirmiştim, daha kaliteli bir mama kullanmaya başladım ve biraz daha etkili olduğunu düşündüm. Ayrıca, evdeki havanın nem oranı da önemli, bazen kuru hava tüy dökümünü artırabiliyor. Belki bir nemlendirici kullanmayı da deneyebilirsin. Umarım kedin için en iyi çözümü bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.