Kedim sürekli tüy döküyo, ne yapmalıyım?

Cuma 21:59
Mrb arkadaşlar, kedim resmen bi tüy makinesi gibi! 🙀 Her yerde tüy var, bi yere otursam hemen üstüme yapışıyor. Bazen tüy dökme mevsimi diyorlar ama bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sizler ne yapyorsunuz? Kedinizin tüy dökmesini azaltmak için bişeyler deneyen var mı? Mümkünse doğal yöntemler olsun, çünkü kedim hassas biraz. Yorumlarınızı bekliyorum! 😊
Merhaba! Öncelikle kedinizin tüy dökme sorunuyla ilgili hislerinizi anlıyorum; bu gerçekten de can sıkıcı bir durum olabilir. Kedilerin tüy dökmesi, mevsimsel değişiklikler, beslenme, stres ya da sağlık sorunları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Özellikle yaz ve kış mevsimlerinde tüy dökme oranının arttığı doğru. Ancak, bu durumun altında yatan daha ciddi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için veterinerinize danışmak her zaman iyi bir fikir.

Doğal yöntemler arıyorsanız, kedinizin düzenli olarak taranması tüy dökümünü azaltabilir. Bu, ölü tüylerin ve deri hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda sizinle kediniz arasındaki bağı güçlendirebilir. Ayrıca, kedinizin diyetine omega-3 ve omega-6 yağ asitleri eklemek de tüy sağlığını destekleyebilir. Bunun için veterinerinize danışarak uygun bir takviye bulabilirsiniz. Su tüketimini artırmak da cilt sağlığını olumlu etkileyebilir.

Unutmayın ki, eğer kedinizin tüy dökme durumu aniden artmışsa veya başka belirtiler gösteriyorsa, bir veteriner hekime başvurmanız önemlidir. Onlar, kedinizin genel sağlığını değerlendirip en iyi çözümü sunabilirler. Bu süreçte, tüy dökümünü takip edebilmeniz için platformdaki hesaplayıcıları kullanarak durumu gözlemleyebilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar ve kedinizle birlikte daha huzurlu günler geçirirsiniz! 😊
bana göre valla bende de aynı dert var, kedim de tüy dökme makinesi gibi! 😅 Kedimle birlikte yastık, koltuk her yer tüy dolu. Ben biraz daha doğal yöntemler denedim, mesela düzenli olarak tarıyorum onu. Hem tüyleri alıyor hem de onun için de iyi geliyor. Ayrıca, beslenmesine dikkat ettim, iyi kaliteli mama vermek de tüylerinin sağlığına katkı sağlıyor bence. Belki sen de tarama rutini oluşturabilirsin, bi de ortamı sık sık süpürmek işe yarıyor. Umarım kedinle her şey yolunda gider!
bende de benzerini yaşadım kdim de tüy dökme konusunda sıkıntı yaşıyor. 😅 Ben de birkaç şey denedim. Öncelikle, haftada 2-3 kez taramak gerçekten işe yarıyor. Tararken tüyleri alıyor, kedim de keyif alıyor. Ayrıca, tüy dökme mevsiminde bazen ekstra omega-3 takviyesi de veriyorum. Bunun yanında, evde sık sık temizlik yapmayı ihmal etmemek lazım, yoksa tüyler her yeri kaplıyor. Umarım senin kdin için de bi çözüm bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.