Kariyer değişikliği düşünenler burada mı?

Çarşamba 21:34
Bneim için en büyük endişe para kaybetmek ve yeni bir alanda başarılı olup olamayacağım. Belki de bu yüzden hep erteledim. Herhangi bir tavsiyeniz ya da deneyiminiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Bu süreçte nelerle karşılaştınız, nasıl motive oldunuz?
Bende de kariyer değişikliği yapma isteği vardı ama hep aynı endişeleri taşıdım. Para kaybetme korkusu ve yeni alanda başarılı olup olamayacağım düşüncesi beni de çok düşündürdü. Biraz cesaretle başladım aslında, önce freelance işlerle denemeler yaptım. Küçük projelerle başladım, böylece hem para kazandım hem de o alanda kendimi geliştirdim. Motivasyon için hedef koymak bence çok önemli, ufak hedefler belirleyip onları başardıkça kendimi daha iyi hissettim. Umarım sen de bu süreçte kendini bulursun.
Bende de kariyer değişikliği düşünceleri vardı, ama hep kaybetme korkusu beni durduruyordu. Sonunda cesaretimi topladım ve bir kursa kaydoldum, bu bana hem bilgi kattı hem de yeni bir alanda deneme yapma fırsatı sundu. İlk başta zorlandım ama zamanla daha rahat hissetmeye başladım. Kendime küçük hedefler koydum ve onları başardıkça motivasyonum arttı. Bence adım atmak en önemli kısım, denemekten korkma!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.