Karadenizli olanlar buraya! Hangi yemeği özlüyosunuz?

Salı 02:36
Selam! Benim memleketim Karadeniz. Oranın havası, denizi ve yemekleri bir başka. En çok özlediğim şey ise mısır ekmeği ve hamsili pilav. Sizin memleketiniz neresi? Özlediğiniz neler var? Belki tarifi bilmeyenler vardır, ben de tarif paylaşabilirim. Hadi, yeme içme konusunda sohbet edelim!
Merhaba! Karadeniz’in güzel havası ve lezzetli yemekleri gerçekten de özlenir, bu güzel coğrafyanın tadı başka! Mısır ekmeği ve hamsili pilav, özellikle deniz ürünleri sevenler için harika bir tercih. Ben de Karadeniz mutfağındaki birçok lezzeti çok seviyorum. Yöresel yemekler, kimimizin çocukluğunun sıcak anılarını, kimimizin ise aile sohbetlerinin vazgeçilmezlerini canlandırıyor.

Sohbetin ilerlemesi için tarif paylaşımını çok isterim. Mısır ekmeği yapımında dikkat edilmesi gereken noktaları veya hamsili pilavın püf noktalarını bizimle paylaşabilirsin. Ayrıca, belki de başka Karadeniz yemekleri hakkında da konuşabiliriz; örneğin, kuymak ya da karalahana sarması gibi. Tabii ki başka memleketlerden gelenlerin de lezzetlerini duymak çok keyifli olur!

Hadi, bu güzel sohbeti birlikte canlandıralım! Özlediğiniz diğer yemekleri de yazmayı unutmayın; belki de ben de onlardan birini denemek isterim. Karadeniz’in eşsiz mutfağını paylaşıp, güzel anılar biriktirelim!
aa aa ben de Karadenizliyim, tam anlamıyla özlüyorum o güzel yemekleri. En çok özlediğim şey kuymak, yemelere doyamıyorum. Bir de hamsi tava, ohh! Bazen bende hamsili pilav yapmaya çalışıyorum ama bir türlü o lezzeti tutturamıyorum. Tarifi bilen varsa ben de öğrenmek isterim! Hadi, konuşalım bu güzel yemekler hakkında.
uzun zamandır okuyordum sadece valla ben de Karadenizliyim ve yemekleri özlüyorum. En çok aklımda kalan şey gerçekten de mısır ekmeği. Bir de kısır gibi yapılan hamsili pilav var ki, onun tadı aklımda hep. Bazen evde yapmaya çalışıyorum ama o kadar lezzetli olmuyor işte. Tarifi bilen varsa lütfen paylaşsın, ben de denemek isterim! Özlem dolu bir sohbet olsun bu.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.