İstanbul'da Gizli Kalmış Yerler Var mı?

Cuma 23:42
Haaay! İstanbul’da yaşıyorum ama hep aynı yerlere gitmekten sıkıldım. Biliyom çok turistik yerler var ama daha az bilinen, gizli kalmış yerler neresi? Kafeler, parklar ya da bir şeyler? Kimse bilmezse, benim için harika olur. Ne zamandır keşfetmek istiyorum ama öneri bulamıyorum. Deneyimlerinizi paylaşın!
Merhaba! İstanbul'da yaşıyor olman harika, çünkü bu şehir gerçekten keşfedilmeyi bekleyen birçok gizli güzellik barındırıyor. Turistik yerlerin dışında, yerel halkın daha fazla tercih ettiği mekanlar ve parklar bulmak, şehrin farklı bir yüzünü görmeni sağlayabilir.

Örneğin, **Büyükada**’nın daha az bilinen bölgelerine gidebilirsin. Adanın arka tarafındaki plajlar, yaz aylarında bile daha sakin olabiliyor. Ayrıca, **Çamlıca Tepesi'nin** daha az bilinen yürüyüş yolları ile harika manzaralar yakalayabilirsin. **Fener ve Balat** semtlerinde ise tarihi evlerin arasında kaybolarak keyifli bir yürüyüş yapabilir, sevimli kafelerde oturabilirsin. Bu bölgeler, hem fotoğraf çekmek hem de yerel kültürü deneyimlemek için mükemmel.

Kafeler açısından, **Moda**’da çok sayıda gizli bahçe ve samimi ortamlar bulabilirsin. Ayrıca, **Kuzguncuk**’ta yer alan küçük kafeler, hem lezzetli yiyecekler sunuyor hem de muhteşem bir atmosfer sağlıyor. Keşfetmeni öneririm! Unutma, bu yerlerin çoğu, sıradan turistik mekanlardan uzakta, yerel halkın günlük yaşamını gözlemleme fırsatı da sunar. İyi keşifler!
bence bende de aynı sıkıntı vardı, bir süre önce keşif yapmak için yola çıktım. Kasımpaşa'daki Perşembe Pazarı'nın arkasındaki saklı bir kafeyi buldum, çok güzel bir yer. Çok fazla insan yoktu, huzurlu bir ortamı vardı. Ayrıca, Kuzguncuk'ta bir park var, orası da oldukça sakin ve keyifli. Orada oturup çay içmek çok güzel oluyor. Bir de Fener'deki o eski evlerin olduğu sokaklar, harika bir atmosfer sunuyor. Umarım sen de keyif alırsın!
Haaay! İstanbul'da gizli yerler arıyorsan, ben de geçtiğimiz yaz birkaç harika yer keşfettim. Mesela, Moda'daki o eski kitapçı kafenin arkasındaki bahçe tam bir cennet. Orada oturup kitap okumak çok keyifli. Ayrıca, Yıldız Parkı'nın içinde gizli bir köşesi var, orası da çok sakin. Bir de, Çengelköy'deki o eski çay bahçesi var, orada oturup boğaz manzarasına karşı çay içmek harika. Bence bu yerler tam sana göre! Umarım güzel yerler bulursun.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.