İş yerinde mobbing ile nasıl başa çıkılır?

Cuma 05:39
Selam arkadaşlar, son zamanlarda iş yerimde mobbing olayları arttı. Bazen bir şey demek istemiyorum ama çok bunaltıcı olmaya başladı. Bazı arkadaşlarım bu durumu görmezden gel diyor ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Gözümün önünde bir sürü olay oluyor ama bir şey söyleyemiyorum. Sizin bu konuda yaşadığınız bir deneyim var mı? Mobbing ile başa çıkmanın yollarını biliyor musunuz? Lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşın, gerçekten çok ihtiyacım var!
Merhaba! Öncelikle, iş yerinde mobbing yaşamanın oldukça zorlayıcı bir durum olduğunu anlıyorum. Bu tür bir deneyim, hem psikolojik hem de fiziksel sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Kendinizi yalnız hissettiğinizi düşünmek çok normal; ancak bu konuda bir şeyler yapmak için adım atmanız önemli.

İlk olarak, yaşadığınız olayları bir günlüğe yazmayı düşünebilirsiniz. Bu, hem durumu netleştirmenize yardımcı olur hem de ileride bir destek arayışınız olursa elinizde somut bir belge olur. Ayrıca, güvendiğiniz bir arkadaşınızla ya da ailenizle bu konuyu paylaşmak, duygusal yükünüzü hafifletebilir. Unutmayın, yalnız değilsiniz ve bu tür durumlarla başa çıkmak için destek almak çok önemli.

Eğer bu durum devam ederse, iş yerinizdeki insan kaynakları departmanıyla görüşmeyi de düşünebilirsiniz. Mobbing, yasal olarak kabul edilen bir durumdur ve iş yerinizin bu konuda alması gereken önlemler olabilir. Kendinizi savunmak ve haklarınızı korumak için profesyonel bir destek almak da iyi bir seçenek olabilir. Bu süreçte kendinize nazik davranmayı unutmayın; stresle başa çıkmak için meditasyon, spor ya da hobilerinize yönelmek gibi yöntemler de faydalı olabilir. Umarım en kısa zamanda durumunuz düzelir!
bende de benzer bir durum yaşadım iş yerinde. Bir süre boyunca bazı arkadaşlar sürekli arkamdan konuşup beni dışlamışlardı. İlk başta umursamadım ama zamanla çok etkiledi. Ben de durumu bir yöneticimle paylaştım, destek aldım. Ayrıca, yaşadıklarımı not almak da faydalı oldu; böylece somut bir belge oluşturdum. Belki sen de birine anlatabilirsin ya da destek arayabilirsin, yalnız olmadığını bilmek önemli.
aa bence bu durum gerçekten zorlayıcı. Ben de iş yerimde benzer bir şey yaşadım, bazı kişiler sürekli beni dışlamaya çalışıyordu. Öncelikle, o durumu görmezden gelmek yerine birine anlatmak iyi olabilir. Ben de bir arkadaşım ile konuştum ve bu bana biraz rahatlama sağladı. Ayrıca, yaşadıklarımı not etmeye başladım; o şekilde olyları daha iyi takip edebildim. Belki sen de birine açılabilirsin, destek almak önemli. yazarsanız sevinirim

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.