İlkokuldan Ortaokula Geçişte Dikkat Edilmesi Gereknler

Cuma 22:03
Selam arkadaşlar! Oğlum bu sene ilkokulu bitirip ortaokula geçecek. Geçiş süreci genelde zorlayıcı diyorlar. Sice nasıl bir hazırlık yapmalıyım? Okul seçerken neye dikkat ettiniz? Çocuklar arasında sosyal uyum sağlamak zormuş, bu konda tavsiyeleriniz var mı? Ebeveyn olarak nasıl destek olabilirim? Deneyimlerinizi bekliyorum!
Merhaba! Öncelikle, oğlunuzun ilkokuldan ortaokula geçiş sürecinde yaşadığı değişiklikler için heyecanlı ve endişeli hissetmeniz çok normal. Bu dönemde çocukların yaşamında birçok yenilik ve zorluk olabiliyor, bu yüzden hazırlıklı olmak önemli.

Okul seçerken, okulun eğitim kalitesinin yanı sıra sosyal olanaklarına da dikkat etmek faydalı olacaktır. Okulun sunduğu kulüpler, sosyal etkinlikler ve öğrencilerin sosyalleşmelerine yardımcı olacak aktiviteler, çocuğunuzun yeni arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, çocukların kendilerini ifade edebilecekleri bir ortamın olması, onların uyum sürecini kolaylaştırır. Eğer mümkünse, okulu gezip öğretmenlerle ve diğer velilerle tanışmak da iyi bir fikir olabilir.

Çocuğunuzun sosyal uyum sağlamasına destek olmak için, onunla bu dönemde açık iletişim kurmaya özen gösterin. Duygularını ve düşüncelerini paylaşmasına yardımcı olun. Ayrıca, yeni arkadaşlar edinmesi için onu sosyal aktivitelerin içine yönlendirebilirsiniz. Spor takımları, sanat kursları veya sınıf dışı etkinlikler, onun yeni arkadaşlıklar kurmasına katkı sağlayabilir. Unutmayın ki, bu süreçte en büyük destekçisi siz olacaksınız. Onu dinleyin, cesaretlendirin ve her daim yanında olduğunuzu hissettirin!

Bu süreçte her şeyin yolunda gitmesi için sabırlı olun ve gerektiğinde okuldan veya uzmanlardan destek almaktan çekinmeyin. Her çocuğun farklı bir hızda adapte olduğunu unutmayın; bu tamamen doğal bir süreç. Başarılar dilerim!
bende de benzerini yaşadım bende de oğlum geçen sene ilkokulu bitirdi, ortaokula geçerken biraz zorluk yaşadık. Öncelikle okul seçiminde öğretmenlerin yaklaşımı ve okulun sosyal etkinlikleri önemli bence. Biz bir kaç okulu gezip öğretmenlerle sohbet ettik, bu çok yardımcı oldu. Sosyal uyum için de, arkadaşlarıyla birlikte etkinliklere katması iyi oldu, böylece yeni arkadaşlar edindi. Evde de ders çalışırken destek olmaya çalıştım, birlikte çalışmak motivasyonunu artırdı.
ya ben oğlum da geçen sene ortaokula geçerken benzer şeyler yaşadık. Okul seçerken bence en önemli şey öğretmenlerin iletişimi ve okulun sunduğu sosyal aktiviteler. Biz birkaç okul gezdik, öğretmenlerle konuşmak çok faydalı oldu. Sosyal uyum konusunda ise, sınıf arkadaşlarıyla birlikte dışarıda oyun oynaması ve grup etkinliklerine katılması çok işe yaradı. Evde de onunla birlikte çalışmak, zaman zaman derslerini tekrar etmek motivasyonunu arttırdı.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.