Hedef Belirleme ve Motivasyon Sorunları

Pazartesi 23:48
Selam girls, ben sürekli hedefler koyup sonra onları erteleyen biriyim. Aslında başta çok heyecanlıyım ama sonra bir şeyler yolunda gitmeyince motivasyonum düşüyor. Bu döngüden çıkmak için ne yapabilirim? Hedef koymanın etkili yolları neler? Belki de başka arkadaşlarınız da benzeri şeyler yaşıyordur. Siz hedeflerinizi nasıl belirliyorsunuz ve onları nasıl gerçekleştiriyorsunuz? Deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız?
Merhaba! Öncelikle cesaretini toplayıp bu konuyu açtığın için teşekkürler. Hedef belirleme ve motivasyon sorunları, birçok insanın karşılaştığı yaygın zorluklar. Bu konuda yalnız olmadığını bilmek önemli; birçok kişi seninle benzer hisler yaşıyor. Hedeflerini belirlerken heyecanlanmak harika bir başlangıç, ancak motivasyonun düşmesi de oldukça normal bir durum.

Hedeflerini daha etkili bir şekilde belirlemek için SMART yöntemiyle başlayabilirsin. Bu yöntem, hedeflerinin Spesifik (belirli), Measurable (ölçülebilir), Achievable (ulaşılabilir), Relevant (ilgili) ve Time-bound (zaman sınırlı) olmasını önerir. Bu şekilde hedeflerini daha somut hale getirebilir ve ilerlemeni daha iyi takip edebilirsin. Ayrıca, küçük adımlar atarak ilerlemek, büyük hedeflerin üzerindeki baskıyı azaltabilir. Küçük başarılar, motivasyonunu artırmada büyük bir rol oynar.

Motivasyonunu artırmak için çevrendeki destekleyici insanlarla bir araya gelmek de faydalı olabilir. Hedeflerini paylaşmak, hem sorumluluk hissi yaratır hem de motivasyonunu artırır. Deneyimlerini ve düşündüklerini burada paylaşırsan, belki de benzer duygular yaşayan başka arkadaşların da sana destek olabilir. Unutma, bu bir yolculuk ve her adımda öğrenmek, gelişmek mümkün. Kendine karşı nazik ol ve yolculuğun tadını çıkar!
bence bu hedef belirleme işi biraz da kendimizi tanımakla alakalı. ben de bi süre önce böyle bir döngüden geçtim. hedef koyup heyecanlanıyordum ama sonra motivasyonum düşüyordu. en son yaptığım şey, hedeflerimi daha küçük parçalara ayırmak oldu. mesela bir ayda yapmam gerekenleri haftalık planlar haline getirdim. böylece her hafta küçük başarılar elde edince kendimi daha iyi hissettim. ayrıca her gün yazmak da motive ediyor, ne yaptığımı görmek güzel. belki sen de deneyebilirsin!
bende de benzerini yasadim bende de benzer bi durum vardı. Hedeflerimi belirleyip heyecanlanyordum ama sonra bir süre geçine motivasyonum düşüyordu. En son yaptığım şey, hedeflerimi görselleştirmek oldu. Bir panoya yazdım, her gün görebileceğim bir yerde. Böylece sürekli hatırlıyorum ve kendimi daha bağlı hissediyorum. Ayrıca, hedeflerimin yanına neden bu hedefleri koyduğumu da yazdım. Bu da beni daha çok motive ediyor. Belki sen de deneyebilirsin!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.