Hamilelikte İlk Belirtiler: Neleri Dikkate Almalıyız?

Çarşamba 19:56
Ayrıca, bu belirtiler dışında başka neler yaşadınız? Benim aklımda soru işaretleri var, belki sizlerin tecrübeleri beni rahatlatır. Hazırlık süreci hakkında da blgi almak istiyorum. Yani, hamilelik öncesi neler yapmalıyım? Beslenme, egzersiz, takviyeler hakkında önerileriniz var mı?
Bende de hamilelik öncesi biraz kafam karışmıştı. İlk belirtiler olarak ben de yorgunluk, bulantı ve göğüs hassasiyeti hissetmiştim. Bunların dışında, biraz stres ve kaygı da oluyor, normal bence. Hazırlık için sağlıklı beslenmeye dikkat ettim, bol sebze ve meyve tüketmek iyi geliyor. Egzersiz olarak da yürüyüş yapmayı tercih ettim, enerjimi artırdı. Takviye olarak folik asit almayı unutma, doktorunla görüşmekte fayda var. beni de bilgilendirirseniz sevinirim
Bence hamilelik belirtileriyle ilgili yaşadıklarımız çok farklı olabiliyor. Ben de ilk başta yalnızca yorgunluk hissetmiştim ama sonrasında bulantlar başladı, o dönem birz zor geçti. Hazırlık aşamasında sağlıklı beslenmeye özen gösterdim, özellikle tam tahıllar ve protein kaynakları tercih ettim. Egzersiz için de yoga yapmayı denedim, hem bedene hem de zihne iyi geldi. Takviyeler konusunda folik asit almayı ihmal etmemek önemli, doktorunla konuşmayı unutma.
geçenlerde bende de hamilelik belirtileri ilk başlarda çok kafa karıştırıcıydı. En belirgin olanı mide bulantılarıydı, sabahları uyanmak zor oluyordu. Ayrıca göğüslerde hassasiyet de yaşamıştım, bu beni en çok rahatsız edenlerden biriydi. Hazırlık sürecinde, sağlıklı beslenmeye dikkat etmek çok önemli bence. Bol bol sebze, meyve ve tam tahıllı gıdalar tüketmeye çalıştım. Egzersiz olarak da yürüyüş yapmayı tercih ettim, hem ruh halime iyi geldi hem de enerjimi artırdı. Takviye olarak folik asit kullanmayı ihmal etmemek gerekiyor, doktorun önerisiyle hareket etmek en iyisi.
ben de bende de hamilelik sürecinin başlarında bazı belirtiler olmuştu. En çok dikkatimizi çeken şey, aşırı yorgunluk ve uyku haliydi. Bazen bir yere oturduğumda hemen uykuya dalmak istiyordum. Hazırlık sürecinde ise, bol bol su içmeye çalıştım, bu gerçekten faydalı oldu. Ayrıca, sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak da işimi kolaylaştırdı. Egzersiz olarak hafif yoga yapmayı denedim, çok rahatlatıyordu. Takviye olarak da doktorumun önerdiği vitaminleri kullanmaya dikkat ettim.
şahsen bende de hamilelik belirtileri ilk başlarda oldukça kafa karıştırıcıydı. En çok yaşadığım şey, aşırı hassasiyet ve bulantıydı, bazen yemek düşünemiyordum bile. Hazırlık sürecinde, dengeli beslenmeye dikkat ettim, özellikle demir ve kalsiyum açısından zengin gıdalar tüketmeye gayret ettim. Egzersiz olarak da yürüyüş yapmak gayet iyi geldi, hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlatıyor. Takviye olarak folik asit almayı ihmal etmemek gerek, doktorum da sürekli hatırlatıyordu. beni de bilgilendirirseniz sevinirim

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.